Home

Met mijn maat 42 probeer ik altijd schoenen te kopen waarin mijn voeten niet nog groter lijken dan ze al zijn. Dan is er na een feestje niks fijner dan je voeten de vrijheid terug te geven. Dus dat was het eerste wat ik deed toen ik om vanmorgen om 04.27 terug kwam van de Aftertweet in Groningen, schoenen uit.

Ik was best nerveus toen ik de avond ervoor naar Groningen reed, als er nu maar iemand komt. Ik had eenmaal ja gezegd en dan moet je het afmaken. Wie zouden er komen? Ik voelde me weer een onzekere puber van 16. Maar toen ik eenmaal binnen direct vertrouwde gezichten zag, voelde ik me een stuk beter. Wat ik mezelf vooral afvroeg, klopt het beeld wat ik heb over iemand na aanleiding van zijn foto en tweets? Ik ontmoette ook mensen, die ik nog niet volgde op Twitter benieuwd of het contact via Twitter nu ook anders is, nu de volgorde van volgen andersom is. Kortom mooie wisselwerking.

Bij bepaalde mensen voelde het gek om je voor te stellen, voor mijn gevoel kende ik ze al zolang. Ontzettend aardige en inspirerende mensen ontmoet, maar ik kwam ogen, oren en tijd tekort. Door het Aftertweet avontuur aan te gaan heb ik veel mensen ontmoet die ik  anders logischerwijs niet was tegengekomen. Ook twitteraars die niet aanwezig waren konden er toch virtueel bij zijn, door middel van hun tweets, bijzonder mooi medium,dat Twitter.

Maar er was ook een keerzijde, mensen die op twitter van alles heel hard roepen maar dan niet verschijnen, of doodleuk via Twitter commentaar geven over iets waar ze niet bij zijn. De volgende dag piepen of iemand ze ook gemist heeft. Een manier van aandachtvragen waar ik slecht tegen kan. Maar daarin verschilt Twitter niet in het leven van alle dag.

Nu bijna 24 uur later stel ik mezelf de vraag wat vond ik van de 050Aftertweet? Wanneer is het geslaagd, bij 30, 40, 100, 200 bezoekers? Als iedereen minstens 1 boeiend gesprek heeft gehad met een ander, dan is het voor mij geslaagd. Ik heb  in korte tijd zoveel mensen gesproken, over de meest uiteenlopende onderwerpen en tussen al die “vreemde” mensen voelde ik me toch heel veilig. Elkaar spreken zonder de toetsen te hoeven aanraken en elkaar in de ogen te kunnen kijken was een welkome afwisseling.

Een paar maanden geleden kreeg ik voor een interview na aanleiding van Twitter de vraag: “Waarom Twitter je?”. Dat is nog steeds een verdomd goeie vraag.

3 thoughts on “The aftertweet…the day after

 1. Ik denk dat een tweetup niet meer dan een logisch gevolg is van een medium als twitter. Je kunt je de vraag stellen wat de doelstelling is en hoe groot een tweetup moet zijn. Mysteryland, Lowlands, Sea Bottom Jazz Festival, allemaal evenementen waar mensen elkaar ontmoeten omdat er een bepaalde voorliefde is voor ‘iets’. Een tweetup is een evenement waarbij mensen elkaar ontmoeten die twitter als leidend ‘iets’ hebben. En ja, natuurlijk is het een fantastisch moment als je iemand daardoor irl leert kennen. Honderden tweets heb je elkaar gestuurd en uiteindelijk sta je oog in oog.
  De verwachtingen bij de organisatoren moeten niet te hoog gespannen zijn, vind ik. Immers wat is je meetlat: Wel (iedereen vind elkaar leuk) Niet (Ze vechten elkaar het kot uit). Wel (duizend tweeps) Niet (tien tweeps). Er zijn zoveel meer factoren die bepalen wanneer iets een succes is. Een tweetup is een feest, waar ruimte is voor ontmoeting en zo moet je het benaderen. Als de sfeer goed is en mensen blijven lang hangen is het goed. Gezien het tijdstip waarop je bent thuisgekomen bewijst volgens mij het succes van #050aftertweet. Ik heb genoeg banden met 050 om graag aan te schuiven bij een eventuele volgende tweetup in Groningen.

 2. Vergeet te melden dat er nog een ‘succesmaat’ is voor organiseren van een bijeenkomst. Hoe vaak wordt die via de diverse media gemeld. Ook al geeft een dergelijke cijfer niet aan of het wel of niet geslaagd is, wel of iets door veel mensen de moeite waard is om er iets over te zeggen.
  Twirus.nl ergens zaterdagochtend:
  Top5 Populaire tags:
  1^ #twexit
  2^ #KvdB
  3^ #vaagbezig
  4^ #050Aftertweet
  5^ #3FM

  Kortom Bianca, ook al ben ik niet geweest (had graag gewild) was #050aftertweet volgens mij een succes!

 3. Een leuk feest met een goede sfeer. Leuk om elkaar in het echt te zien. Digitale contacten zijn minder leuk. Het feest #050Aftertweet is voor herhaling vatbaar. Er komen vast dan meer twitteraars.

Reacties zijn gesloten.