Home

Dan ineens licht die donkere lucht even op, misschien komt het door de sneeuw, misschien word ik wijzer met de jaren? Het is bijna kerst en mijn humeur valt me alles mee, het moet niet gekker worden. Lopen in de sneeuw terwijl het kraakt onder je voeten. De tuin is een plaatje en zelfs ik kom een keer in het bos en moet mopperend toegeven “jaja het is mooi nu.” Toch verlang ik naar het groene gras, het frisse groen van het voorjaar. Door de vrieskou jeukt mijn huid, heb ik barsten in mijn handen en scheurt mijn koortslip voor de zoveelste keer open. Maar helaas is het nog niet zover, eerst een witte kerst beleven.

Het huis is schoon, eten is ingekocht, morgen nog een dagje werken en dan laat ik de kerst over me heen komen. Ben namelijk al snel lichtelijk geïrriteerd door al die zogenaamde gezellige familie tafereeltjes. Je hoort me nog niet eens over kerken die met kerst ineens wel volstromen, vanwege de sfeer, ja ja, de zogenaamde peace en vrede. Ik herinner me mijn oma nog goed, doodnerveus was ze, hopende dat mijn opa het gezellig zou houden. Want de kerst dan ben je gezellig met de familie bij elkaar. Of ik dan helemaal niet kan genieten van feestdagen?  Jawel,  maar op mijn manier, door het niet groter te maken dan het is. Ook met de kerstdagen verbranden er mensen, gaan er mensen dood  maar gelukkig worden er ook baby’s geboren. Armoede is er ook met kerst, net als die andere 363 dagen in het jaar. We geven wat extra’s aan het goede doel zodat we zonder schuldgevoel alle inhoud van die overvolle winkelwagens naar binnen kunnen werken. Kerst is toch maar 2 dagen? Toen ik eerder achter de kassa werkte in de supermarkt verbaasde ik me er al over. Wat denken al die mensen toch, dat we in gaan sneeuwen?

Prettige Feestdagen en Gelukkig Nieuwjaar.
Maar wat is prettig en wat is geluk? Daar kan ik dan weer dagen over nadenken.

Feestdagen (maar ook op alle andere dagen van het jaar)
Doe iets waarbij je je goed voelt en maakt iets lekkers,
denk eens anders of iets gekkers.
Denk iets aardigs en doe iets liefs
en hoe dan ook iets positiefs.

En dat wenst deze soms ietwat tobbende blonde, van oorsprong het glas is halfleeg, dus schenk ik hem zelf maar bij, bijna veertigjarige vrouw. Denk eens anders…

One thought on “Feestdagen, doe eens iets geks.

  1. Mooi geschreven blog! En zo herkenbaar.
    Hoop ook dat wel met z’n algen stil kunnen staan bij de mensen die ongewenst alleen zijn deze dagen…

Reacties zijn gesloten.