Home

Hebben we die niet allemaal? Ik vind een biefstukje heerlijk maar ik wil niet weten van welke leuke koe het afkomstig is. Ik wil ook niet weten hoe het gaat met het slachten enzo. Ik wilde niet alle moslims veroordelen maar ook ik was bang de eerste keer toen een moslim de bus instapte, na de aanslagen in 2001.

Ik vind het toch vreemd, “we” stemmen rechtser dan ooit, maar massaal vinden “we” dat Mauro moet blijven. De cda´ers vinden “we” hypocriet. Het is ook meer dan tenen krommend als iemand A pretendeert, B doet en dat vervolgens ook nog rechtpraat met droge ogen. Maar waar blijft de stem van alle rechtse stemmers om Dhr Leers te steunen? Hij voert tenslotte alleen maar het beleid uit waar zij voor stemden. Harde maatregelen, eindelijk een eind aan dat softe beleid. Je zou denken dat een grote groep blij is, toch? Niet langer dat thee geleut, maar gewoon een stevige bak koffie, dat wilde een meerderheid toch? Of hebben “zij” net als mij regelmatig last van een dubbele moraal. Een streng asielbeleid daar zijn “we” voor, maar dan moet het niet te persoonlijk worden natuurlijk. Ik keek gisteravond naar de Pauw en Witteman en de gasten leken haast opgelucht toen het ongemakkelijke moment voorbij leek (en over dat “muts verhaal” kom ik nog terug, ook zoiets).

Het ligt allemaal aan de Grieken, maar een goedkope vakantie daar slaan we niet af. Ook lijken “we” het nu prima te vinden dat pompeigenaren voor eigen rechter gaan spelen. Wat is er ineens mis met ons rechtssysteem? En aan de ene kant doen we alles om rijden onder invloed uit te bannen, maar drank verkoop bij de pomphouders lijkt ineens bespreekbaar? Aan de ene kant doen “we” ons best voor een anti rookbeleid maar intussen houdt de gezondheidsminister vooral ook rekening met de tabaksindustrie. Het EPD sneuvelde vanwege privacy, maar verdachten tonen we gewoon op bilboards. De tv camera’s komen wellicht de rechtszaal in. Privacy vinden “we” heel belangrijk maar meten we niet met 2 maten? Regels zijn regels die moeten we handhaven. Totdat het ons zelf betreft of het persoonlijk wordt, dan vinden “we” het ineens anders. Bijna iedereen die aan de kant gezet wordt bij een verkeerscontrole doet een poging: “Kunt u het niet een keer door de vingers zien? “. We hebben intussen allemaal een “legitieme”reden waarom we ons niet aan de regels hielden. In de toekomst doen we humaan, nu even niet, afspraak is afspraak, toch?

One thought on “Dubbele moraal

  1. Erg goed blog Bianca… En het is zo menselijk allemaals. Als het erop aan komt: wie duikt en wie blijft staan?

Reacties zijn gesloten.