Home

Een blog over geloof, ik schrijf het liever niet. Je belandt al snel in een welles nietes discussie waar je niet uitkomt. Maar het voornaamste waarom ik er nauwelijks over schrijf is omdat ik het volkomen onbelangrijk vind, geloof. Het gaat mij om de persoon en niet om wat voor geloof hij of zij wel of niet aanhangt, doet er niet toe. Ik vind mensen aardig of niet gewoon om wie ze zijn. Niet omdat ze Christen, Jood, of wat dan ook wel of niet zijn. Iedereen is daar vrij in. Juist mooi dat we verschillen.

Maar ook aan vrijheid zit  een grens in mijn ogen. Er werd aangebeld door twee Jehova getuigen terwijl de meiden alleen thuis waren. De deur eenmaal open werd het bekende verhaal afgestoken en werd het blad “de Wachttoren”overhandigd met het verzoek deze te lezen met als titel: “Wat is de Bijbelse kijk op seks”

Het kan aan mij liggen, maar ik vind dit te ver gaan. Ik ben voor vrijheid, vrijheid van godsdienstuiting en de hele mik mak. Iedereen mag doen wat hij wil, 10 keer naar de kerk, een hoofddoek dragen, de Bijbel lezen,  de Thora of de Koran,  ik vind het prima. Maakt me echt niet uit. Gelovig, ongelovig, spiritueel of niet, het doet er voor mij niet toe, ik respecteer het allemaal, ik maak geen onderscheid daarin. Ik wil niemand kwetsen, maar er zijn grenzen.

Die grens was voor mij bereikt op het moment toen 2 Jehova getuigen aanbelden en hun verhaal ongevraagd deden tegen mijn meiden. Ik vind dat ze hadden moeten vragen naar een volwassene en aangezien die er niet was, hadden ze gewoon weg moeten gaan. Ik hoop dat ze dit lezen en terugkomen wanneer ik thuis ben. Ik heb namelijk enkele vragen nadat ik aandachtig, zoals verzocht, hun blad de wachttoren heb doorgenomen. Ik hoop dat ze mij het volgende uit kunnen leggen: “De Bijbel veroordeelt hoererij en daar vallen ook homosexuele contacten onder”? “Hoewel christenen homosexuele contacten niet goedkeuren, zijn ze wel vriendelijk voor iedereen”. Nou zeg dat moest er nog eens bijkomen zeg. Maar intussen wel mijn kind een blad overhandigen waar de zin “Laten haar borsten u te allen tijde vreugdedronken maken”, ze een reële kijk op de Bijbelse seks moet laten zien volgens de Jehova.

Ik hoop dat deze meneer en mevrouw me kunnen uitleggen waarom de zin “god zal hoereerders oordelen” betrekking heeft op mensen die samenwonen, zonder getrouwd te zijn? Ik laat me graag overtuigen namelijk want in de inleiding lees ik dat “Gods koninkrijk, een echte regering in de hemel, binnenkort een einde zal maken aan alle slechtheid en de aarde in een paradijs zal veranderen”. Nou dat lijkt me wel wat. Ik snap alleen dan niet waarom het beter is dat een kind overlijdt, terwijl het te redden is met een eenvoudige medische ingreep. Ik zal het blad de Wachttoren dan ook terugsturen naar de redactie met het verzoek gelieve mijn kinderen niet meer aan te spreken zolang ze minderjarig zijn. En dat zal ik doen met een vriendelijk begeleidende brief, want niet alleen Jehova getuigen zijn vriendelijk voor iedereen, dat zijn andere Christenen, Joden, Islamieten, Kopten etc en ongelovigen namelijk ook. Of je wel of niet vriendelijk bent heeft namelijk niets te maken met iemand zijn geloofsovertuiging.

3 thoughts on “Ook aan vrijheid zit een grens

  1. Sterk stuk!! Ik had een collega die Jehova’s getuige was (is). Ik stelde haar voor het volgende dilemma: je lievelingszusje (die heeft ze) heeft een ongeluk gehad en heeft 10 ml donorbloed nodig anders gaat ze dood..Ze kiest serieus dus voor haar geloof en niet voor haar zusje. Die mag doodgaan. Dat is bij mij de grens!!
    En ik ben het helemaal met je eens dat het de fatsoensnormen overschrijdt zodra ze je, minderjarige, kinderen hier op aan spreken. Of het nu om dit soort verhalen gaat of om de verkoop van dinerbonnen/kinderpostzegels/collectes etc: altijd om een ouder vragen!!
    Ben benieuwd of je nog een reactie terug van ze zal krijgen 😉

Reacties zijn gesloten.