Home

Tja dan gaat de wekker om 07.00 uur, nadeel van ‘n daggie uut op een ´n vrije dag. Gepland stond een dagje Amsterdam met de meiden. We kregen een tip om bij de Vila Arena te parkeren, daar kon je een voordelig P&R kaartje kopen.  De route verliep meer dan vlot, zo vanuut Drenthe strak de parkeergarage in.  Vervolgens in “de woonoase” van de Arena op zoek naar de P&R kaartjes. ”Dan moet u onder de Arena zelf parkeren, P1”. Grrrgrommopperdemop binnenmondsmompelend alle roltrappen  weer op, auto weer in en parkeergarage uut. Vervolgens zeker 10 rondjes om de Arena gereden. Overal geweest, nog net niet op de middenstip, maar de ingang van de garage was nergens te vinden.  Na rondje 11 vond ik het mooi geweest, pleur em maar in P6, dan maar geen voordeel kaartje. We hadden inmiddels al een draaikolk in de tank van al dat gescheur, dus enig voordeel was inmiddels al tamelijk zinloos. Bij de bewuste parkeer garage nog eenmaal gevraagd. “Klopt hoor u bent niet de enige die het niet kan vinden. Het staat slechts eenmaal aangegeven op de snelweg, daarna niet meer, bijna niemand kan het vinden”. Tel tot 10 dacht ik… tel tot tien 1 2 3 4 …

Een kleine drie kwartier later dus 4 metro retourtjes gekocht. Als volleerde stedelingen inchecken en vlot stonden we in de Metro, toen we erachter kwamen dat de metro slechts 3 haltes tot het Amstelstation, werkzaamheden. Man man, dat had die troela aan het loket wel even mogen zeggen net, hadden we de trein kunnen nemen. Maargoed de pendelbus stond klaar. Dus hangend aan de lussen nog wat sightseeing Amsterdam meegepakt en dat voor hetzelfde geld, wat wil je nog meer.

Maargoed uiteindelijk stonden we er, wetenschapsmuseum Nemo. Zo’n  5 jaar geleden ook geweest, groot succes. Echter nu stond er al een rij buiten, maar toch redelijk vlot binnen. We werden netjes ontvangen, dus so far so good.  Maar toch is het de bedoeling dat je in een “doe-museum” meer dingen kunt ervaren dan in de rij staan. Dus we waren redelijk vlot op de Dam en in de stad te vinden. Gewoon op ons gemakkie de wereld om ons  heen bekijken…wetenschap genoeg, daar heb je geen museum voor nodig.

Het dagje uut eindigde helemaal goed met een perfecte marktplaatsdeal. Eindelijk maar toch warm onder ‘t afdakkie.