Home

Bij het opstaan vanmorgen hoorde ik de golven al en dit werd bevestigd tijdens de ochtendwandeling, een prachtige zee vandaag. Ik weet het zeker, de strandwachten hijsen straks de groene vlag, eindelijk het water lekker in. Na het ontbijt en later een bakje koffie is het tijd om ons klaar te maken en richting het strand te gaan.

Eerst nog even de broodjes smeren voor de lunch, meloentje snijden en de koeltas vullen met drinken. Dan snel omkleden, de zwembikini kan aan, d.w.z dat deze golf-proof is. Uiteraard daarna insmeren met factor 500, waterproof. Ik wil niet verbranden op de eerste volzonnige dag. Daarna luchtbedje natuurlijk nog oppompen. Ook nog mijn literatuur in de strandtas doen. Ik begin traditie getrouw altijd met het nieuwste stripboek Jan Jans en de Kinderen. 🤗

Uiteindelijk is het zover, zonnebril op, haarband in en bijpassend strandjurkje uiteraard. Proviand in de tas, parasol op de strandkar en met de strandstoel onder de arm richting het strand. 

We lopen de camping af richting het strand. Ik zie de groene vlag al boven de duin uitkomen, ik ben als een kind zo blij, verheug me nu al op de eerste duik in zee. Eenmaal op het strand ontglipt me een grondige vloek. Onder de groene vlag hangt een paarse vlag! Wat is dit nu weer? Ik zie ook weinig mensen in zee. 

We zetten de spullen neer en ik ga direct op draf richting de reddingsbrigade. In mijn beste Google translate Frans vraag ik: “qu’est-ce que tu veux dire par drapeau violet”. 

De man gebaard een halfronde circles met uitstekels aan de onder kant en wijst naar de zee. Hé bah, Kwallen!! 

De paarse vlag betekend vervuiling of overlast van dieren zoals kwallen dus. 

Dan maar wederom een dagje pootjebaden, er zijn ergere dingen. Het is net als met geld. Ik hoef er niet in de zwemmen, maar pootjebaden is heerlijk. 😉

Het is geen straf om me na de zeemist, schildpadden en haaien opnieuw te vermaken op het strand. Niet veel later word ik op mijn wenken bediend. Inspiratie genoeg opgedaan voor een volgend blog. 

Wat dat betreft is het strand een groot terras, altijd iets te zien. Hoogste tijd om lekker een stuk te gaan wandelen in de waterlijn. De zon schijnt, een heerlijke zeebries wat wil een mens nog meer. 

Nb Dit is vakantieblog 2023 nr 4 en is op mijn telefoon getikt. Vergeef me eventuele tik en andere foutjes.