Home

Sinds ik crisiscoördinator ben lijkt het ieder jaar raak met de vakantie. Vorig jaar de hotelbrand en code rood vanwege onweer, storm en regen, nu code rood vanwege een hittegolf, heb ik weer. Het is hier nog nooit zo warm in geweest in de maand augustus, het weer veranderd duidelijk. Ik mopperde nog toen het de eerste dagen hier bewolkt was, het had andersom moeten zijn dan had ik de bewolking en zeemist nu heerlijk gevonden. 😉

Nou kan ik slecht tegen hitte, daarom gaan we al 20 jaar naar deze camping. De ligging zo vlak aan zee maakt dat we hier tot nu toe nog nooit geen extreme temperaturen hebben gehad. Het is hier altijd een heerlijk, toch lijkt het erop dat we er deze keer niet aan ontkomen. We gaan minimaal 36 graden aantikken met gevoelstemperatuur van 38, 39 of 40 graden afhankelijk welke windrichting we krijgen. We hebben nog geluk, in het binnenland is het nog veel warmer. De autoriteiten adviseren zoveel mogelijk binnen te blijven, maar het lijkt me niet handig om in de vouwwagen te gaan zitten, dus tijd voor actie! 

Les 1 rampen bestrijding, zorg altijd voor voldoende eten en drinken. We slaan dus voldoende water en proviand in. We staan vroeg op om direct alle ‘klusjes’ voor de hele dag doen. D.w.z ontbijt, lunch al klaarmaken en diner al helemaal voorbereiden. Alles maximaal opladen, inclusief een extra powerbank voor het geval de stroom uitvalt. Extra schaduw doeken ophangen. Etc etc. 

Zodra de hitte aanvangt passen we het tempo van ons dagritme aan en koelen we onszelf geregeld 10 minuten met lauw stromend water.  😉

We besluiten ook een duik in het zwembad toe te voegen aan het dagprogramma. Normaal gesproken mijd ik het zwembad in de vakantie, ik heb genoeg aan de zee.

Toen we hier 20 jaar geleden voor het eerst kwamen was er een relatief eenvoudig zwembadje. Inmiddels is er een ‘zwembad-paradijs’ aangelegd. Geweldig natuurlijk als je hier met kinderen bent. Tegen 11.00 uur lopen we naar het zwembad om even af te koelen, het is al heet. Oef nog drukker dan ik al dacht, als een potje met pieren zo vol. Alle gezinnen op de camping zoeken duidelijk verkoeling in het zwembad. 

In het andere bad is de fitness aan de gang. Denken ze nou echt dat een beetje huppelen in het water goedmaakt dat je de rest van de dag voor dood op zo’n ligbedje ligt? De stokbrood kilo’s komen er toch wel aan. 😉 De enige die een echte workout doet is de instructeur. De man, lang krullend haar en goed afgetraind lijf, werkt zich volledig uit de naad. Chapeau! Hij staat vol overgave in de volle zon met bezweet lijf te springen in een strakke zwembroek. Het klasje bestaat dan ook voornamelijk uit vrouwen. 

Er is ook een adults-only zwembad, nog nooit geweest maar misschien nu wel handig. Ik vind de naam wel een beetje duister, hoezo adults only? Mijn angst lijkt onterecht, het is eerder het senioren bad van de camping. Iedereen hangt rustig aan de kant en er is ook een hoek met bubbels. Vreselijk zo’n bubbelbad altijd al hekel aan gehad. De verkoeling van het water is echter heerlijk. Het water sist nog net niet als ik erin loop. 

Na 2 minuten hangen aan de rand van het zwembad verveel ik me al. Op het gedeelte waar je zitten kunt plaats ik mijn armen en ik begin wat ‘turn’ capriolen uit te halen. Zo fijn dat geen last hebt van je eigen kilo’s in het water. Ik kan me eindelijk opdrukken en zelfs “planken” kan ik nu ook. Ook nog even oefenen of ik nog een handstand kan. Daarna hang ik de kunstzwemmer uit en plop mijn voeten verdwijnen als laatste onder het water en ik kom breed glimlachend weer boven. Het kind in mij komt weer los haha. 

Als ik even later om me heen kijk worden mijn moves hier duidelijk niet gewaardeerd, ze praten er nog net geen schande van. Ik mis ook de “dimsasie’ om me heen van de kinderen. Die maken het altijd levendig. Dus maar gauw dit bad uit en het gezinsbad in waar ik wel lekker mag spelen. 🤗

De middagen en avonden brengen we grotendeels door het strand waar een heerlijke zeebries verkoeling biedt. We eten pas laat in de avond en leven het Franse leven met pain en vin. Al met al slaan we ons goed door de hittegolf heen en de Hollandse nuchterheid van Jan Jans en de Kinderen helpt ook.  

We stellen het naar bed gaan dan ook zo lang mogelijk uit, gezien de ook nachtelijke tropische temperaturen. Dit soort avonden moet je ook van genieten. We sluiten de dagen af met een gezellig potje kaarten of dobbelen. Daarbij is de Dobbelbaks ©️een absolute aanrader en mag niet ontbreken in je vakantie uitrusting. Je houdt de buren niet wakker met lawaaierige dobbelstenen op tafel. Handig, klein en compact. Te bestellen bij: DOBBELBAKS – HOME


We naderen langzaam het einde van de vakantie. Dus ik kijk op de weer-app of het ook nog zo heet is als we moeten oppakken over een paar dagen. Ik open de weer-app en klik op de dag en nacht voordat we gaan vertrekken, drie keer raden… regen en onweer! 😂

Nb Dit is vakantieblog 2023 nr 7 en is op mijn telefoon getikt. Vergeef me eventuele tik en andere foutjes.