Home

image


Venz

Ken je dat? Dat iemand je niets misdaan heeft maar dat je toch een bloedhekel aan iemand hebt? Van die mensen die je allergie zone binnen banjeren. Wel er loopt er hier één rond. Daar is Harrie van de Sunweb niets bij. Dave Roelvink is vergeleken bij hem een bescheiden jongen en de gele zwembroek van zijn vader is mooi vergeleken bij vergeleken bij die van hem. Een Fransman hier op de camping werkt al jaren op mijn zenuwen, een ongelofelijke vrucht van de eikenboom vind ik hem. Het mannelijk geslacht in het kwadraat. De ergernis aan deze oelewapper heeft zich de afgelopen jaren opgestapeld en heeft nu gevaarlijke hoogte bereikt. Ik zal proberen even een beeld te schetsen.

Het eerste jaar dat dit bewuste gezin de camping kwam oprijden was er vooral verbazing, ik moest er wel om lachen. Een neie caravan, blitse auto en nadat de kampeeruitrusting uit ge-etalageerd was, leek het wel een showroom van Jan de Bouvrie. Alles wit, wit vloerkleed, witte ligstoelen, alles strak en design. Best passend in een sjieke villa aan de mediterrane maar nait op de camping met alle stof en zand. Het geheel werd verder af-gestyled met een strak wit kleed (uiteraard op maat) over de auto, kortom alles d’r op en d’r an. Laten we zeggen een groter contrast met een oude vouwwagen met gestipte en geblokte gordijntjes is er niet.

Maar dat zegt niets, ze kunnen best aardig zijn, dacht ik nog nog, Maar ik voelde toch de eerste ergernis op borrelen toen hij vervolgens in een strakke sportoutfit ging hardlopen. Niet s’morgenvroeg op het strand zoals er wel meer doen, maar op het heetst van de dag over de camping. Hij moet natuurlijk wel publiek hebben, als hij al lopende nog een flesje water over zich heen gooit. “Die is nait wies!” ggrommmpppel ik net iets te hard als hij voor de tiende keer voorbij rent.

Het jaar erop kwamen ze met twee auto’s. Hij reed met wéér een nieuwe caravan, zij met een aanhanger met 2 motoren. Uiteraard werden deze ook tentoongesteld bij de rest, met bijpassende witte hoezen. Ik heb ze er overigens nooit op zien rijden.

Ook alle speelgoed gadgets die je maar kunt bedenken vóór kinderen, heeft hij. Een elektrische stepje, een drone, sportvlieger, etc. Alleen allemaal net even anders natuurlijk, net een slagje groter etc. Kortom mijn mening dat ik te maken heb met een kleuter in een volwassen lijf wordt alleen maar stelliger. Naar het strand neemt een gemiddelde gezin een luchtbedje mee, misschien nog een emmertje en schepje. Hij neemt een volleybal-net mee en gaat zich als een idioot uitsloven op een moment dat bij de meeste mensen de reuzel uit de bilnaad loopt…

En s’ avond …
Zie je niks meer op camping deur de BBQ rook, wand de grootste eikel uit het Franse land die is er ook.

Want de hele camping zal weten als hij zijn mega BBQ aanzet. Hij heeft niet één maar 2 koelkasten en haalt daar niet één visje uit maar gewoon de hele school, die hij uiteraard “zelf” heeft gevangen. Althans die indruk wil hij wekken met drie sport-hengels op een rij, groot, groter, grootst.

Bij langs lopen werp ik hem inmiddels een vernietigde blikken toe. Want het toppunt is bereikt toen hij dit jaar uitgebreid zijn oksels stond te scheren. Nou ja zeg! Niet in de douche maar gewoon buiten, voor de spiegels waar je je haar kunt föhnen. En dan die zelfvoldane kop met grijns erboven.

Ik heb de neiging om de wieltjes van zijn nieuwste speeltje, zo’n mini Segway, met pindakaas in te smeren. Zodat hij op zijn eigenwijze derrière dondert. Of een kloddertje aardbeien jam op de design caravan te gooien, vinden de mieren vast ook leuk. Of nog leuker over de witte voortent of luifel ;- ) Of zal ik gewoon de hagelslag met een kwinkslag over het witte laken van zijn auto strooien? Heeft hij eindelijk de Venz waar hij zo naar verlangt.

En smelt vast ook zo leuk, heeft hij ook een leuk stofje met polkadots die match met onze vouwwagen.

Vakantieblog 6

Nb Deze blog is getikt op mijn telefoon. Vergeef me dus eventuele typ of andere foutjes.

One thought on “Venz

  1. Hilarisch. Ik zie het ook helemaal voor me. Hoop dat je toch een fijne vakantie hebt! (Je kunt altijd nog een buks pakken en hem van het terrein schieten met z’n witte familie erbij)

Reacties zijn gesloten.