Home

Vakantie ….
Wellicht komt het omdat ik blond ben, maar ik vind het best ingewikkeld altijd, vakantie.

“Mam, dit is de eerste vakantie waarbij jij vrolijk bent de eerste dag”. Als je dochters dat zeggen wordt het tijd om eens serieus naar jezelf te kijken. Ze hebben gelijk. De afgelopen jaren was ik één grote brombeer bij aankomst.

Stress om onbenullige dingen die ik in mijn ogen vergeten was . Ergenis over de kampeerplek. “Ik ben er klaar mee, we gaan wel weer naar huis”, riep ik dan 2 minuten na aankomst. Zeuren dat ik last had van de warmte, terwijl ik thuis mopperde dat het zo regende. Van die dingen. De oorzaak, moe op reis gaan en veel zorgen en lichamelijk gekwakkel de afgelopen jaren . Daarbij werken tot vlak voor vertrek. Huis boenen en reis tot in details willen regelen…en tja dan komt de ontlading uiteindelijk vanzelf.

Dit jaar dacht ik, meid je bent 41, het wordt tijd dat je het eens anders gaat doen. De meiden gaven het goede voorbeeld al jaren. Bovendien twee fantastische rapporten die ze naar vwo 2 en 5 brengt. Daar kan ik tranen om laten, zo trots. En dan loop ik weer stressen, tijd om van die twee te leren.

Dus dit jaar op tijd de lasten van mijn schouders overgedragen. Bovendien drie dagen voor vertrek vrij, 2 dagen dingen regelen en een rustdag ingepland voor vertrek, door een dag later te vertrekken. Op een kleine ergenis na onderweg, arriveerde ik dit jaar voor het eerst ontspannen. Moe maar voldaan in la France.

Maar ik kon het natuurlijk niet laten om me onderweg op te winden over een gele maserati die ik inhaalde. Man man je laat je toch niet inhalen door een blonde vrouw met vouwwagen? Onbegrijpelijk vind ik dat. Die boetes voor een
snelheidsovertreding dit calculeer je dan toch in? Dan broes je toch als een gele flits alleen maar op de linker baan?

Of van die vrouwen met zo’n opblaasbaar kussen om de nek. Vaak zitten ze in Volvo. Zullen ze bang zijn dat ze te water raken ofzo?

En ik zei het al eerder, wij wisselen ook regelmatig van stuur ( safety first) maar toch vind ik het geen gezicht. Zie je zo’n man beteuterd zitten terwijl zijn vrouw rijdt als aangeschoten wild. En maar schichtig achterom
kijken. Meid die caravan of vouwwagen volgt je heus wel. Levensgevaarlijk van die onzekere vrouwen die hun zekerheid denken te vinden door bovenop het stuur te kroep’n.

Ook zo iets, zo bak van een Land Rover, met mensen erin die klaar zijn om op safari te gaan. En dan rijden ze op de tolweg? Man ga dan binnendoor, daar is zo’n auto voor, cross country!

Auto’s het zegt best veel. Ik ben natuurlijk een echte citroen muts, dat is wel duidelijk. Ik heb zelfs de auto voorzien van zonnegordijntjes, ik had nog een lapje stof liggen 😉 Op de parkeerplaats pik je ze er zo uit. De volvo spencer, de geitenwollen kangoo. De testosteronno sixpacks nemen vaak plaats in een opgepimpte bak en hooggehakt en gekapte dames stappen vaak in hun mini. Afgepeigerde mensen hebben vaak een achterbank vol met kinderstoelen en de grijze golf komt de shop niet in, zij eten hun koelbox leeg uit de kofferbak.

Nou dacht ik dat auto’s veel zei, maar het kampeermiddel of type vakantie zegt wellicht nog veel meer. Blog volgt 😉

Vakantie, het kost me altijd moeite, maar genieten doe ik zeker, op mijn manier. Even drie weken mijn hoofd leeg laten blazen door de wind en mijn lijf laten warmen door de zon. Ik besef dondersgoed in welk voorrecht ik me bevind. Mooi weer en zij die me het dierbaarst zijn om me heen…

Tijd om uit de schaduw te stappen.

Nb Bij nalezen van de blog door mijn echtgenoot wijst hij me erop dat het geen maserati was maar een lamborghini… 😉 #blond #vrouw

20120717-212716.jpg

2 thoughts on “Tijd om uit de schaduw te stappen

Reacties zijn gesloten.