Home

Als er een god is, dan heeft hij Mrs Fleece en Mr Jack geschapen om mijn geduld op de proef te stellen. U kent ze wel, de echtparen die gehuld in een oversized fleecejack, kocht bie Onrust of ANWB de boodschappen doen.Ze hebben de fase van er enigszins leuk uitzien voor de mensen die tegen ze aan moeten kijken achter zich gelaten laat ik maar zeggen. Hij sokken in de sandalen en zij comfortabele schoenen, anmeten bie schutrups. Gemiddeld gezien bevinden ze zich vaak in de leeftijdscategorie waarvan Henk Krol meent dat hij extra voor ze op moet komen.

Het is vrijdagmiddag, tegen al mijn principes in boodschappen doen op deze supermarkt horror dag. Het is ook nog TT in Assen kortom druk dus. Bovendien het aller ergste, op vrijdagmiddag doen Mrs Fleece en Mr Jack samen de boodschappen. En wat is er erger dan een echtpaar Fleece die samen boodschappen doen? Juist 2 echtparen die boodschappen doen, staan ze ook nog eens samen op de camping. De vrouwen doen niet anders dan op de prijskaartjes loeren en dan in dat zure dreénts: “most eens zain, bie de Albert Heijn is’t een keer zo duur. ” Nou dan neem je er nu toch 2 mee, heb je er 1 gratis”, wil ik ze bijna geërgerd dat ik ben toeroepen. Intussen drinken ze wel de gratis koffie bij de naburige supermarkt.

De overtreffende trap van mijn gemopper begon al om de winkel te bereiken. Vanaf Drouwenerzand steeg mijn bloedruk al per meter. Zo’n auto met 2 Fleece echtparen die langzaam bie de weg kroep’n en genieten van de rit noar Borger. Het ergste was de sticker op de auto: ” We love Juliana Toren”, nou rap deur noar naar Apeldoorn dan.

In de winkel discussiëren de echtparen Fleece en Jack of er 1 of 2 pakjes cup a soup gekocht moeten worden. De vrouw weet te vertellen dat er nog twee zakkies ligg’n.
Alsjeblieft ga scheiden, ga emigreren en scheep mij niet op met deze zure zuinigheid, “nu even niet!”. Bovendien altijd, werkelijk waar altijd hebben ze de folder ook nog bij zich, “veur de aanbiedings”.

Ik kan er gewoon niet tegen, dat alles gewikt en gewogen wordt terwijl ze wegrijden in een nieuwe Toyota Prius. Die zure zuinigheid, die zure vrouger was alles beter houding. “Die Alexander is gain Beatrix” en stiekem verlangen ze terug noar oes Juliana.

Vrouger..toen was alles beter,
maar vrouger hè,
toen waren er nog helemaal geen fleecejacks

One thought on “Mrs Fleece en Mr Jack

  1. Pingback: Hempies | BiancaHabing's Blog

Reacties zijn gesloten.