Home

Zo’n Dacia Duster die zouden ze acuut van de weg moeten halen. Levensgevaarlijk die blikken, ze houden me vreselijk op als ik even rap 400 km wil wegtrapp’n. Om over de caravans nog maar niet te spreken, de picknick rijders. Op het warme asfalt van de parkeerplaats tussen de dieseldampen van de vrachtauto’s een beetje de blije toerist uithangen, met je geruite plaid en verantwoorde schoenen.

De vakantiereis is voor mij een hele serieuze zaak, het gaat om keiharde cijfers, alles draai om het uur gemiddelde. Mijn blonde hoofd rekent de hele reis door en als ik dus van het gas afmoet door zo’n “wij genieten ook van de reis gezin”, dan moet ik die kilometers dus elders weer gladbroes’n.

En waarom, waarom is in godsnaam de rij bij de damestoiletten altijd langer. Kost me zeker een liter benzine om die onzinnige wachttijd weer goed te maken. Hoogste tijd om verplichte ultrakorte pitstops in te voeren, tank +wc unit’s die binnen een minuut weer doordraaien, beetje oefenen thuis in tempo plassen. Dat is dan direct ook weer goed voor de bekkenbodem spieren en het scheelt weer 5 minuten op mijn kilometerstressklok.
Benenstrekken? Hoezo? Levensgevaarlijk! De spieren zijn na 700 km net gewend aan een zittende houding, die schrikken zich in de kramp als je teveel beweegt gedurende zo’n vakantie rally.

Nb voor alle duidelijkheid, ik ben
niet aan het jeweetwellen, dat woord dat zo levensgevaarlijk is om te gebruiken in de sociale media. Ik wilde gewoon eens ergens anders heen en weer broes’n dan Grunn. Want zeg nou zelf er is toch niks mooier om bij iedere peage minimaal 5 auto’s in te halen, met piepende banden sprint ik dan weg bij de tolpoortjes. Trouwens twitteren dat je naar je werk gaat is ook levensgevaarlijk, weet iedereen dat je niet thuis bent…

Nb dit is een in de auto op de telefoon getikt blogje, excuses voor eventuele tik en spelfouten, geen tijd voor controle ik moet weer kilometers wegtikk’n

One thought on “Kilometers wegtrapp’n

Reacties zijn gesloten.