Home

Heb ik weer, ben ik een keertje ziek, is het weer een ziekte met een lage ziektelast. Ik had al een paar dagen wat buikpijn, maar toen ik er wat koortsig bij werd, toch maar even laten controleren. Wachtende op de uitslag werden de buik- en rugpijn met het uur erger. De koorts steeg snel en toen de huisarts belde en mijn vermoeden bevestigde keek ik daar dus niet meer van op. Snel naar de apotheek dus, portemonnee mee, want minister Schippers heeft plannen om de medicijnen niet langer te vergoeden voor o.a. de blaasontsteking zoals ik die nu heb. Nou zou zelf betalen voor mij op dit moment nog niet het ergste zijn, ik heb nog een baan met een inkomen. Belangrijker wellicht dat ik het belang weet van tijdig en adequaat hulp zoeken, de gevolgen van niet of te laat behandelen kunnen domweg ernstig zijn. Maar niet iedereen beschikt over deze kennis. Misschien dat mensen gaan denken “ik zie het nog wel even een dagje aan”, wetende dat ze anders de rekening moeten betalen.

Of ze gaan hun heil zoeken in extra gebreide wollen onderbroeken, want dat is het eerste advies die je vaak goed bedoelt krijgt van de mensen in je omgeving. Of ik wel liters cranberry sap drink, natuurlijk ik doe niet anders. Ik was me zelfs met nergens irriterende zeep, gemaakt van volledig biologisch geteelde veenbessen zoals die alleen nog op Terschelling groeien. Ook niet te vergeten hoe romantisch het ook is in de slaapkamer, nooit vergeten te gaan plassen. Geen zorgen, ik ben wat dat betreft net Jochem Myjer zijn lekke Lucas van het schoolreisje, “ik moet piesen”. Ook krijg je bijna overal de “veeg” adviezen om de oren gesmeten: “van voren naar achteren vegen”. Het is een gedoe iedere keer, maar ik hou me er keurig aan. Ik begin te vegen in de kamer en werk dan keurig naar de achter keuken toe, al snap ik niet wat dit met de toilet hygiëne te maken heeft, maar ik doe alles om deze “milde ziektes met lage ziektelast” te voorkomen zodat de gezondheidskosten niet verder stijgen.

Of mensen zoeken hun heil in andere ” medicijnen”. Zo weet ene A.Vogel me te vertellen dat ik geraspte mierikswortel had moeten eten. Tja stom natuurlijk dat ik daar niet aan gedacht heb. Zoekend op internet ontdek ik echter dat het nog veel ingewikkelder is in de homeopathie, ik moet eerste uitzoeken wat voor type vrouw ik ben.

” Er zijn een aantal veelgebruikte homeopathische middelen bij blaasontsteking, zoals Cantharis (gemaakt van de Spaanse vlieg, een helgroene kever). Het wordt gebruikt bij acute blaasklachten met brandende pijn. Het middel past bij gepassioneerde, dominante types.

Bij forsgebouwde vrouwen (type moederkloek) past een middel als Dulcamara (bitterzoetplant) beter, vooral als de blaasklachten zijn ontstaan na kouvatten en doornat worden.

Staphysagri (ridderspoor) schrijf ik vaak voor bij een geïrriteerde blaas na het vrijen; bij emotioneel snel geraakte mensen. ”

Nou dat is ook fraai, ik hoor als ” blonde met boerenverstand reagerende en nadenkende vrouw”, gewoon nergens bij. Tja en dan te bedenken dat in veel gevallen de kosten van een homeopathisch consult gewoon vergoed worden. Nu ik er over nadenk, word ik steeds kwader, bovendien hoezo lage ziektelast? Ik voel me ziek, ben koortsig en ik heb buikpijn, dan heb ik als vrouw toch ook één keer het recht me vreselijk ziek en zielig te voelen? Stofzuigen, de was doen, boontjes punten, mierikswortel schrappen, dat gaat echt niet nu. Dus dat moet mijn gezin doen. Daardoor we niet zoals gepland winkelen en geven we minder geld uit. Kortom Nederland leidt gewoon gewoon zware economische schade omdat ik blaasontsteking heb. Al die extra wasmachines vol, want je wisselt toch vaker je ondergoed, dat zorgt voor enorme extra milieu schade en ook die extra stroom kosten worden niet vergoed. Normaal gesproken had ik gisteren het gras gemaaid, maar nu moet ik dat een paar dagen uitstellen. De grasmachine moet dan harder werken, lees extra Co2 uitstoot, dus maak jullie borsten maar nat, volgend jaar wordt de zomer één grote hittegolf.

Kortom de rekening van deze aandoening met lage ziektelast is nu al torenhoog en ik vrees dat er een extra bezuinigingsronde moet worden ingelast door mijn milde ziekte, waarvoor bij voorbaat mijn welgemeende excuses, sorry.

Nb het was natuurlijk ook heel erg blond van mij om te zwemmen in de Middellandse Zee dan kun je wachten op blaasontsteking als vakantie souvenir.

20130810-103649.jpg