Home

Het is alweer een week geleden, het was fris maar lang niet zo koud als vandaag. Maar de kou deed er niet toe, de dag voelde als een warme deken. Een dag met fijne mensen om me heen, type: nait soez’n. Alle afdelingen die er gewoon samen stonden, soms klikt het gewoon. Ik had al groot respect voor onze technisch dienst, de BHV, de beveiliging, vaak beschouwen we ze als een vanzelfsprekend. Net als de collega’s van de postkamer, het magazijn, de receptie, de schoonmaak, de helpdesk en vele anderen.

Zorg personeel vindt het vaak heul gewoon dat alles er is en dat alles het gewoon doet. Als we mis grijpen in de kast, verwachten we stante pede dat er iemand aan komt hollen van het magazijn. Door mijn blonde haar heb ik een hotline met de ICT helpdesk. Ook het servicebureau val ik vaak lastig. Brrr ik heb het koud, pffff ik het warm en ik belde de technische mannen weer om te laten kijken naar de luchthuishouding (toen nog niet wetende dat het aan mijn eigen thermosstaat lag ;- )

Ik ben aardig goed in ‘help roepen’ wat dat betreft, ik riep ook “help” naar vele collega’s buiten het ziekenhuis. Want de open dag voor het onderdeel acute zorg baarde me zorgen, wat kunnen we laten zien? Want natuurlijk ging de zorg op de Spoed Eisende Hulp en op het Brandwondencentrum gewoon door. Hoe graag ik mijn vak ook zou willen laten zien aan een groter publiek, de zorg voor de patiënt gaat altijd voor.

Ik dacht: “Wat als we nu eens kunnen laten zien hoeveel mensen er klaar staan voor onze acute zorg.” Bij één incident zijn vaak vele hulpverleners betrokken, zij staan 24/7 klaar voor u en mij. Allemaal hun eigen specifieke taak en dat lieten zij afgelopen zaterdag zien. Groot respect voor hen die in de meest barre omstandigheden hun werk doen. Acute hulpverleners lopen soms ook grote risico’s om u en mij te redden. In dat opzicht was iedere rookmelder die werd aangeschaft afgelopen zaterdag er weer één.

Door mijn lichamelijke gekwakkel, schitterde ik van afwezigheid bij de voorbereidingen van de open dag, maar mijn collega’s in en buiten het ziekenhuis soesden nait en regelden gewoon alles! Inclusief 35 kilo gesnipperde piepers, prachtig! Wat heerlijk samenwerken. Wat was het mooi om met zovelen de keten van acute zorg te kunnen laten zien, gewoon anpakk’n nait soez’n.

Dank allemoal, ‘ t kun minder…

Nb Ik ben nog even aan het freubele fransen geweest hier de link van een ‘blond’ foto/film verslag van het onderdeel Acute Zorg:

Een mooi overzicht van de demonstraties van de acute zorg door de Brandweer, de Ambulance, de Politie, de BHV, het Sigmateam en het Brandwondencentrum, inclusief de pers 😉 vind je hier:

Voor een mooi verslag van alle onderdelen van de open dag, kijk dan even op de site van ’t Martini Zaik’nhoes:

One thought on “Nait soez’n

Reacties zijn gesloten.