Home

Toen ik vanmorgen het DVHN  uit de bus haalde was het toch anders dan anders, wetende dat er een interview met twee Noordelijke Twitteraars in zou staan. Hmm ineens probeerde ik het interview in mijn  gedachten terug te halen, wat had ik allemaal  gezegd, welke essentie haalt journalist, Gert Meijer eruit? Ga ik nu eindelijk lezen waarom ik Twitter?  Ik  schrok wel een beetje van de kop “van Gemuts tot Discussie “,  maar het dekt de lading inderdaad uitstekend, want op bepaalde gebieden ben ik inderdaad een enorme muts.   

Naast de schoenen.
Eerst het verhaal over twittervriend Chris Klomp maar eens lezen, geeft mijzelf nog wat uitstel. Maar dan moet ik er zelf aan geloven, raar om iets over jezelf terug te lezen, daar ik voor mijn werk voor Stichting Kind en Brandwond aan de andere kant sta. Voelt wel prettig om deze kant van de lijn een keer te ervaren, moet ik eerlijk bekennen. Beetje onwennig, beetje eng want als we  de belangstelling staan roepen we al snel “niet naast je schoenen gaan lopen hoor”. Ik zal proberen dat niet te gaan doen, maar ja wanneer loop je naast je schoenen ? Moet je dat niet zelf beoordelen? Dus ik zal proberen met Nederlandse gepastheid alleen maar een klein beetje trots te zijn. (Jammer trouwens van het woord trots, sinds Rita vind ik het niet zo’n leuk woord meer , maar dit geheel terzijde)

Wat in de krant staat is niet altijd waar.
Want ja ik twitter en ja ik vind het leuk! De meningen hierover zijn erg verdeeld en dat is prima. Ik vind het alleen jammer dat ik zo vaak alleen losse kreten om me heen hoor  “Ik hoeft niet zonodig te weten wat voor sausje iemand over zijn bloemkool doet”, “Waarom zou ik iedereen alles laten weten wat ik doe? “. Maar dit zijn natuurlijk uitersten. Ik denk dat de totaal uiteenlopende meningen over een medium als Twitter laat zien wat er op allerlei gebieden gebeurd. Ik vind dat veel mensen een oordeel hebben zonder dat ze zich ergens in verdiept hebben. De mening van een ander wordt klakkeloos overgenomen als waarheid en wat in de krant staat  of op het journaal komt is waar. Ik heb nog geen duidelijk antwoord op de vraag waarom ik Twitter, Ja inderdaad Gert Meijer,  je had het goed gezien,  ik deel graag.  Maar het is meer… want wat in de krant staat is niet altijd waar of de volledige waarheid…

NB
Denk het “naast de schoenen lopen” wel mee gaat vallen, tenzij ik minimaal 10 nieuwe sponsoren binnenhaal voor www.kindenbrandwond.nl, dan doe ik niet eens meer schoenen aan!  (Wel zo handig aangezien mijn maat  voor veel schoen-teleurstellingen zorgt)