Home

En dan ineens is Nederland verontwaardigd. Kamer voorzitter Gerdi Verbeet: “Beiden hadden zich dat moeten realiseren. Het is ons aller belang dat het ambt van minister president met respect bejegend word.”

Wat ik dan niet begrijp met mijn blonde logica, waarom mensen nu ineens wel verontwaardigd zijn. Ik was al hoogstens verontwaardigd toen ik het partij programma las van de PVV ten tijde van de verkiezingen, waarin het respect voor menig bevolkingsgroep totaal ontbrak. We moeten ons volgens deze partij o.a. ernstig zorgen maken over de Islamisering. Nou ik moet zeggen ik vind het ook wel een puntje worden. Wekelijks zie ik ze weer aan komen lopen die moslims. Bellen ze weer aan in een poging mij te islamiseren. Of ik hun tijdschrift dan a.u.b. wel lezen. Vraag me overigens wel af waarom de Jehova’s dan geen gevaar vormen? Jehovanisering, tjee krijgen we dat ook nog. Of al die TV programma’s waarin mensen mij uitleggen hoeveel steun ze wel niet hebben aan Allah in moeilijke tijden. En pfff kan zondags geen TV aandoen of ik zie weer zo’n dienst in de moskee. Ik vind het overigens verdacht veel lijken op een kerk, maar dat ligt aan mijn blonde intelligentie natuurlijk.

Ik snap dan ook niet dat de massale verontwaardiging er niet veel eerder was. Iemand die kiezers wint door verdeel en heers politiek gebaseerd op frustratie gevoelens en dat bovendien niet onderbouwd met juiste cijfers. Er is bijvoorbeeld geen massa immigratie meer, dat probleem was in de jaren 70, 80 en 90.
Vergelijk de juiste appels en dus niet appels en peren en je kunt bijvoorbeeld aantonen dat langer en strenger straffen geen enkel effect heeft. Pak de cijfers erbij en dan doet onze economie het nog steeds goed in vergelijking met de anderen in Europa. Tja, en dan de Grieken, dat zijn de nieuwe zondebokken. Daar ligt de oplossing van ons probleem, want die ligt natuurlijk altijd bij een ander, nooit bij onszelf.

Als we vier ton lenen bij de bank voor een huis wat slechts 2 ton waard is, maar “in de markt” 4 ton doet, is er niks aan de hand toch? Menigeen kon zich maar een lening veroorloven van 2 ton, maar zolang je er maar vanuit ging dat die 4 ton uiteindelijk wel 6 ton werd in waarde was er niks aan de hand. Dan is het toch niet vreemd dat dezelfde markt er dus ook voor kan zorgen dat hetzelfde huis op een ander tijdstip slechts 3 ton waard is, of nog minder?

Kortom in mijn simpele blonde brein gaat er een heel ander probleem vooraf aan de crisis. En daarbij kunnen we allemaal wijzen naar een ander, maar uiteindelijk vormen wij met elkaar de economie. En daar moeten we ook met elkaar zoeken naar een oplossing en vooral leren van de geschiedenis. Te veel sturen is niet goed, uitsluitend markt mechanisme ook niet, kortom opnieuw polderen en de praktijk van de best practice. Van Nederland een vesting maken en ons afsluiten voor alle invloeden van buitenaf lijkt me dan ook niet slim voor een land die het moet hebben van de export.

En natuurlijk gaat Dhr Wilders nu afstand nemen van dit Kabinet, nu de pijnlijke maatregelen eraan komen. Dus zoekt hij de confrontatie op. Iedereen had vroeger wel zo’n iemand in de klas. Zo’n opstoker die andere kinderen aanzette om rotzooi te trappen. En als de meester er dan achter kwam, dan vroeg hij wie het gedaan had, dan staken alle “daders” hun vinger op, behalve één….

En tja wat betekend dat, normaal volgens de Van Dale?
nor·maal bn, bw volgens de regel; gewoon: hij is niet ~ niet goed bij zijn hoofd; ~ gesproken gewoonlijk

Geplaatst in: politiekReacties uitgeschakeld voor “Doe eens normaal man”