Home

 

Al 18 jaar brengen we de zomer door op ons eigen plekje in Frankrijk. Het liefst ook nog op dezelfde plek op de camping. Sterker nog, ik ontplofte een paar jaar geleden toen bij aankomst de receptioniste ons vertelde dat iemand anders op “onze” plek stond. “We gaan weer naar huis!”, gilde ik uit. In dit soort situaties, na 1400 kilometer broes’n ben ik altijd heel redelijk weet mijn familie 😉

Hoewel ik me 100 % had ingesteld op een vakantie thuis, verlang ik stiekem toch naar de camping. Ik zou zelfs genoegen nemen met een andere plekje ;-). Het zijn uitzonderlijke maanden geweest waarbij de zon me steeds weer energie gaf, zelfs toen het nog koud was in het voorjaar.

Mijn gezin al maanden thuis aan het werk en aan de studie en ik alle dagen in het ziekenhuis aan de slag. Het vaste ritme geeft houvast. Maar ik weet ook uit ervaring , na de brand in het Hemeltje in Volendam, dat het pas begint als de eerste druk eraf is. Zonder dat je het in de gaten hebt ben je 3 maanden verder en dan komt het besef pas.

De laatste werkweek breekt aan. Enerzijds verlang ik ontzettend naar even helemaal niets, even los van alles. Maar aan de andere kant kant ben ik misschien wel bang om de afgelopen maanden te voelen. Maar na 18 zomers in Frankrijk te hebben doorgebracht weet ik dat er is geen betere plek is om los van alles te komen dan met de voeten in het zand en de mediterrané.

Maar ik ben niet voor niets crisiscoördinator geworden. Dus geen onbezonnen rit naar het Zuiden maar eerst zorgvuldig alle risico’s afwegend. Ik kom er niet uit merk ik.

Ik moet ineens denken aan de woorden van Dries: “Gelukkig heb ik niets uitgesteld”. Vorig zomer, vlak na onze vakantie zaten we met elkaar aan de keukentafel en kochten we jullie huis. Niet wetende dat het afscheid daarna zo snel zou volgen.

Na alle risico’s voor onszelf en onze omgeving te hebben gewogen ben ik eruit. Maximaal leven binnen de mogelijkheden van dit moment. Op naar de zeewind, maar dan wel met het complete gezin. Maar uiteraard niet zonder dat ik alle risico’s heb gereduceerd en daar waar kan heb geëlimineerd.

Dus camping, maak ruim baan, ik kom eraan. Tijd om uit te waaien, op afstand.

✅Eigen bubbel
✅Niet naar drukte
✅Hygiëne zoals aanbevolen
✅Ruim afstand.