Home

Met een groeiende verbazing en zeer snel oplopende bloeddruk las ik het bericht over het schoolontbijt van aanstaande maandag, Dit jaar is hagelslag verboden. Ongezond? Volgens Foodwatch wel. Gezond of ongezond zal me eigelijk worst zijn, het gaat me om de betutteling. In plaats van hagelslag komt er fruit. Peer op brood? En of de tandarts zo blij is met al dat sinaasappelsap of andere zure smooties waarbij het glazuur van je tanden afspat. Gewoon brood mag vast ook niet meer, glutenvrijspelt brood wat door de bakker links gedraaid in de oven is gebakken. Man man…

Het is maar goed dat de meiden niet meer op de lagere school zitten. Ik had ze maandag een vol pak hagelslag meegegeven en verkleed als zwarte hagelslag piet naar school gestuurd. Verantwoord, gezond, afgewogen, mag dan niets meer gewoon leuk zijn, of lekker?

Wel moet ik bekennen zelf ook enige zorgen te hebben bij de ontwikkeling van de hagelslag. Heel lang stond het hagelslag pak gegarandeerd voor lachen, gieren en brullen aan tafel. De makers van de heerlijke chocolade hagels, vlokken en krullen schreven altijd mopjes en raadsels op de pakken. Gegarandeerd succes aan tafel. Maar tegenwoordig staan er zeer verantwoorde “weetjes” op de pakken. Waarschijnlijk uit angst van de betuttel politie, het moet wel wat bijdragen tenslotte. Gewoon lekker, gewoon een glimlach, gewoon even onzinnig, het lijkt wel of dat niet meer kan.

Mijn verlanglijstje voor Sinterklaas is al ingevuld, een heul groot pak hagelslag gebracht door hagelslagpiet. Het is altijd al een heimelijke wens van me geweest. Met een parasol onder de hagels van Venz, wat wil een mens nog meer?

One thought on “Fan van VenZ

Reacties zijn gesloten.