Home

Hèhè ik heb het eindelijk door. Vandaag volop genoten. Het was dan ook stralend mooi weer. De zon maakt zoveel goed 😀
Bovendien is de pijn aan hand en duim een stuk dragelijker, al kan ik de sneeuwhandschoenen nog steeds niet aan. Kan me nu toch verhalen uit die duim zuigen ;- )

Als “volleerde” skiërs stappen we nu in de skilift bij het huisje om even later weer terug te skiën. Alleen het eerste stuk van de afdaling gaat deze blonde muts gewoon op haar derrière naar beneden. Maar als die hobbel genomen is durf ook ik nu verder de blauwe piste af.

Later nemen de groene route via een stukje rood ( dus weer stukje lopen voor mij) dan komen we uit bij de gondel die naar 2200 meter gaat. Prachtige uitvinding. Ik geniet inmiddels van de tocht naar boven in plaats van angstvallig naar die staalkabel te kijken. “Hoeveel gewicht zou daar aan kunnen hangen?”, denk ik dan terwijl ik het gewicht van de aanwezigen schat.

Ook het klunnen gaat steeds beter. Net of je weer opnieuw moet leren lopen met die skischoenen. Er is nog slechts 1 maar….Tering wat is het steeds een end de berg opsjouwen. Zo’n 3 keer per dag ontkom je er niet aan. We hebben het huisje met het mooiste uitzicht, maar we weten nu ook waarom die Fransen ons dit plekkie “gunnen”. Nou ja, scheelt in ieder geval nu wel een baarmoeder sjouwen vergelijken met eerder en geen maandelijks gedoe. Moet je je voorstellen dat je met volle bepakking aan in zo’n krap toilet met de O.B aan de slag moet. Pffff moet er niet aan denken.

Dus al met al, begon ik de lol te snappen van zo’n wintervakantie. Alleen al zitten in de zon en de andere “idioten” bekijken is de moeite waard. Vol verbazing bekijk ik hoe een volleerde skiër galant naar beneden komt met zijn 2 jarige zoontje voorop de ski’s. Van dezelfde helling waar ik op mijn kont naar beneden schuifel. Terwijl een kleuter langs me raast op zijn Mickey Mouse ski-tjes. Je ziet hem denken, wat doet die vrouw nou?
Helaas ook drie personen op de brancard naar beneden zien gaan. Respect voor de brancardiers hier. Zie mij nog niet met een patiënt naar beneden skiën. Wel Zirop ideeën opgedaan. Prachtig evacuatie materiaal voor ernstige patiënten.

Maar eerst nog 2 dagen genieten hier. Kijken of het lukt om de snowflow vast te houden 🙂

One thought on “Skivakantie dag 6

  1. Gniffel. Een snowscooter in het Martini is niet zo handig maar je kunt er idd wel goeie ideeën opdoen. Zon en sneeuw. DE combinatie op wintersport. Nog eventjes en dan mogen wij 

Reacties zijn gesloten.