Home

Rond elven de grens over…twitterloos, dus hier verder. Eerste ergernis! Laatste wc in Nederland, moet je heel nodig, verlangen ze dat je eerst 10 cent in deur gooit (anders gaat ie niet open). Dus al samenknijpend, tierend en vloekend eerst 10 cent zoeken. Hoezo klantvriendelijk. Slurp die benzine er maar weer uit! We gaan wel naar een andere.

Dan België, wel direct buitenland gevoel, vind het altijd wel een lief land. Maar dat van die 100% verlichtte snelwegen heb ik nog steeds niet begrepen? Verlicht die Ardennen, maar wat. Ik heb daar de zon echt nog nooit zien schijnen, donkere boel brrr.

Valt me wel op dat zo’n ski vakantie vooral een Volvo aangelegenheid lijkt te zijn. Erger me dood aan die vrouwen, allemaal slapen op die bijrijders stoel met zo’n achterlijk opblaaskussentje. Zorg dan minimaal dat je mond niet openvalt. Maar dan de niet Volvo rijders, waarvan de vrouwen zo nodig ook moeten rijden. Ga in godsnaam niet zo dicht op het stuur zitten. Geen gezicht! Moeten vrouw/vrouw mutsen zijn, die gaan ook naar de huishoudbeurs enzo. Ik ben meer het type vrouw/man muts. Nait soes’n an de kant, wil graag even doorbloaz’n. Stoel op achterste stand en gaan. Ja kijk maar niet zo verbaast in die BMW, je wordt inderdaad ingehaald door een blonde muts in een familie citroen.

Dan zo’n gezin die in Luxemburg, duidelijk willen laten zien dat ze gaan skiën. Bijna in pooluitrusting kopen ze een broodje, men het is hier 5 graden, je kunt heus nog nog wel zonder je ski jack hier. En het is bewolkt dus die hippe zonnebril kan nog wel even van die al reeds gebruinde zonnebank kop. Zelf in een schreeuwerig merk Jack lopen met Heule Grote Letters en de kinderen “moeten het dan doen
met een Aldi Jack doen” ( lycky them) De moeder ziet er op haar best uit met mooie praktische laarzen aan met megahakken, handig voor in de sneeuw (spikes). Denk dat u het gezin ongetwijfeld ook wel kent. Bovendien hebben ze altijd een geruit plaid over de tassen liggen. Stel je voor dat we een plastic tas van de Liddl zien.

Maar ik verwonder me net zo goed altijd om die “Renault Kangoo ouders”. Alles vooral megaverantwoord, zomers airco uitzetten om het milieu te sparen. Ik zie die arme kinderen dan als natte dweilen uit die schuifdeuren rollen. En in plaats van te mogen genieten van een lekkere dikke koude vette Magnum schotelt mama ze een macrobiotische donkerbruine boterham met kaas voor. Zal me niks verbazen dat de geitenmelk ook nog uit die koelbox komt. Het type vader bij dit gezin loopt steevast in kaki korte broek, katoenen sokken en sandalen. Nog zoiets van die mensen die in een Smart rijden, of in een Ford Galaxy..ik zeg niks.

Nu we het toch over auto’s hebben, maken ze in Engeland alleen maar auto’s type Jeep? Laat ze dan maar een reddingsboot achterop knupp’n in plaats van dat opzichtige reservewiel achterop. Man man wat een Engelsen. Volgens mij kunnen we beter links gaan rijden hier.

Maar ik dwaal af, vandaag weer een lekker stuk gebroesd. In 3 uur 20 minuten van de Tom Tom afgereden. Ik kan er niets aan doen, maar ik wil gewoon winnen van dat ding. Hoe me dat lukt? Gewoon alarmlichten aan, gasgeven op de linkerbaan en vriendelijk lachen en knikken 😉 Vandaag praatte Chiel Beele ons door de route “Hoppa ga naar de snelweg”. Met dat extra straaltje gas de snelweg op, viel ook Hoppa een kop koffie omver. De komende maanden komt er vast een “fijne” koffie lucht uit de blower 😉

En ja ook hier een grote gele M op een paal, ook hier betekend dat friet en kipnuggets, al vond de dame achter de kassa dat nog moeilijk te begrijpen. Ze sprak geen Engels zei ze, jee dacht dat ik blond was. Vervolgens nog even wat lekkers ingeslagen voor vanavond. De meiden hebben we niet gehoord, toppers. Ze hebben zich prima vermaakt.

Uiteindelijk in 12.5 uur 1100km gereden en aangekomen in top Hotel in Allevard met WiFi Gratuit :-)) Volgens mij hebben we hier een prachtig uitzicht als we wakker worden morgenvroeg. Foto’s volgen.

Nb deze moppermuts heeft genoten van haar eerste vakantiedag.

One thought on “Onderweg

 1. Haha , blonde muts,…

  Vooral het stukje van DE Renault Kangoo… heel treffend , haast op waarheid berustend !
  Heb toch liever dat je iets voorzichtiger doet.. wil wel over een paar weken appelgebeuren ..
  Blond, vrouw, autorijden + rondkijken …gevaarlijke combi… maar alles beter dan kaartlezen he ? ~

  Happy holiday !

  Lfs Peter

Reacties zijn gesloten.