Home

Toch raar dat een woord als sex veel meer bezoekers trekt naar mijn blog. Het is een beetje flauw gespeeld dat geef ik toe, excuses. Maar is het wel zo raar?

Sex is gewoon een belangrijk onderdeel van je volwassen leven en de zoektocht begint al in je puberjaren. Veilig internet, waar laat ik mijn meiden wel en niet naar kijken. Wanneer kan een film als Flodder waarbij de buurman Kees niet kan weerstaan. Wanneer kan Dirty Dancing? Wanneer snappen ze dat? Moet ik filters aanzetten op de PC, of moet ik ze leren gewoon leren omgaan met de wereld om hun heen.   

Op welk moment tover je het boek over “Pubers en Zo” later gevolgd door deel 2 “Over Sex en Zo” tevoorschijn. Wanneer is de tijd rijp om een de eerste BH met ze te gaan kopen. Moet ik wachten op een signaal, moet ik het gesprek openen? Ik zag het beeld al voor me, straks drie vrouwen tegelijk ongesteld, dat wordt gezellig. Maar ieder nadeel heb zijn voordeel dat scheelt nu dus weer één. Maar met het vaarwel zeggen van mijn baarmoeder zijn mijn doldrieste maandelijkse buien nog niet verdwenen vrees ik. Zo’n bui waarbij iedereen een stap op zij zet, kasten worden leeg gepleurd en een er een donderwolk aan energie vrijkomt.

Ik hoop dat het de meiden nog even gespaard blijft, dat ze nog lekker lang volop kind kunnen zijn. Maar de puberjaren zijn heel voorzichtig begonnen en eigenlijk gaat het gewoon vanzelf, je groeit daar samen naar toe. Geen gekunstelde gesprekken aan bed met een zwetende moeder of vader. Nee gewoon aan tafel tijdens het eten net zo het uitkomt. Daarbij komt regelmatig de opmerking, mam dat weten we toch…tussss, we zijn geen kleuters meer.   

Inderdaad ze zijn geen kleuters meer, al lang niet meer. Ze verlatenlangzaam de tienerjaren om echte pubers te worden. Alleen hebben ze het nadeel dat hun moeder met haar 39 ook weer in een verlate pubertijd zit. Daar hadden ze met de evolutie toch wel een beetje rekening mee kunnen houden.

One thought on “Drie? dat is teveel.

  1. hahahaha Bianca. Leuke teaser! In getuind ;p.
    Maar wel een blog met toch een serieuze ondertoon.
    Ik snap je zorgen. En vind het mooi hoe je natuurlijk je weg erin vindt met je meiden!
    Enne….. suc6 met het herstel!, dan lukt het met de sex ook vast wel weer! #alsweheterdantochoverhebben #wiebegoner?

Reacties zijn gesloten.