Home

Eén van de mooiste liedjes van Wim Zonneveld, ver zijn tijd vooruit. Het is eigenlijk ontzettend gek dat ik het zo mooi vind, want ik word ontzettend kriebelig en chagrijnig van mensen die terug verlangen naar vroeger, mensen die roepen dat het vroeger beter was.  Hoezo, echt onzin! Ik vind het ook niet eerlijk ten opzicht van onze kinderen, tijd om melancholiek maar hoopvol naar de toekomst te kijken. Dus geen terug verlangen naar vroeger, maar het is wel goed om te leren van het verleden, mijn opa’s en oma waren winkeliers in een dorp: ‘wat het dorp u biedt koop dat elders niet’.

Eet wat de buurtsuper u biedt
Ik ben altijd blij met mijn buren, maar gisteren was ik extra blij toen ze een ei voor ons hadden. Je kent het wel, je bent aan het koken en net datgene wat je nodig hebt is op #baalGrommopper%. Tot voor kort fietste ik dan snel naar onze buurtsuper, de dorpswinkel in Gasselte. Naast de vergeten boodschapjes, probeerde ik wekelijks een substantieel deel van de boodschappen ook daar te kopen. En achteraf dom dat ik er niet alles kocht. Ik hoor vaak om me heen, “ja maar ze hebben alles niet te koop”, dat klopt het assortiment van een kleine buurtwinkel kan nooit zo groot of voordelig zijn m.b.t. prijs als de grote supers in de naburige grotere dorpen. Mijn motto was altijd: “vandaag eten we wat de buurtsuper ons biedt”. Bovendien werd ik als groot van Pé en Rinus altijd blij van het SPAR logo en de pinda’s in het schap. Vorige week ging de buurtsuper helaas dicht. Ik begreep dat als iedere huishouden wekelijks 15 euro zou besteden de ondernemer zou kunnen bestaan, maar het is niet gelukt. Ontzettend triest voor de betrokken ondernemers en heel slecht voor het dorp. Naast te weinig omzet begreep ik dat de groothandel ook niet echt wil meewerken. Je kunt domweg geen halve doos jam bestellen bij de groothandel, dat begrijp ik ook nog wel.

Gouden marketing tip!
Daarom is dit DE kans voor de Albert Heijnen en de Jumbo’s in onze grotere buurdorpen in Borger en Gieten. En ik vraag er niets voor hoor, gewoon een gratis briljant marketing advies! Het pand staat er al, de schappen staan er, kwestie van de winkel vullen, één personeelslid ( er is iemand met veel recente ervaring), een paar stickers wisselen en de winkel kan open. Dus de houden tip! Open een satelliet vestiging van jullie winkel, stem af met het dorp en je hebt gegarandeerde omzet! Want de ene helft rijdt nu de ene kant op en de andere helft de andere. Dan hebben jullie ook weer ruimte op de parkeerplaatsen voor alle toeristen en ook nog eens goed voor het milieu. Al die ritjes heen en weer voor de boodschapjes is niet wat we moeten willen. Maar ik heb nog een auto, maar wat moeten de ouderen in ons dorp zonder auto? Die nu dagelijks hun ommetje maakten met de rollator, de boodschappen haalde, een praatje maakte en weer naar huis gingen. Misschien was vroeger toch alles beter ?

Thuis heb ik nog een ansichtkaart
Waarop een kerk een kar met paard,
Een buurtsuper, heette de Attent
Albert Heijn en Jumbo verderop
Zij openden er een kleine shop
Het is waar ik woonachtig ben …

One thought on “Het dorp

Reacties zijn gesloten.