Home

Na jaren van verzet heb ik het opgegeven. Gebroken door alle geuren om ons heen en de warmte in de tent ontwijkend, zijn we nu ook aan de slottelbraai. Dat hoort erbij als je als Nederlanders gaat kamperen. Net als de tubberware emmer voor de was en de plasemmer voor de plas.

Maar nog even terugkomend op de skottelbraai. Ik stond vrolijk te bakken en te zwaaien met mijn spatels, blij met mijn “coming out” Heerlijk om echt buiten te koken. Maar ik kreeg al snel boze blikken, het blijkt namelijk not done om als vrouw achter zo’n skottelbraai te staan. Het blijkt te vallen onder de categorie mannenspeeltjes, net als de BBQ. Volgens mij is het een gevalletje wie heeft de langste en de dikste? Mannen lijken er een competitie van te maken.

De karbonades moeten dikker zijn en de worsten langer dan vandie buurman. Maar al met al doen ze het wel slim moet ik zeggen. Ze zorgen er namelijk ook direct voor dat ze er niet te veel nawerk van hebben. Met grote precisie leggen ze er eerst een anti aanbakfolie in, voordat de boter er in gaat. Zodat het schoonmaken achteraf ook makkelijk gaat. “Hoe hou jij die van jou zo schoon? ” Is dan het gesprek bij de afwas”.

Dat wij dat als vrouwen niet eerder bedacht hebben, subliem. Ik ga thuis direct mijn keuken en formuis inpakken met folie. En plastic folie om de stoelen. Ik seal gewoon de hele inrichting inclusief badkamer, dan houd ik voortaan vele uren over per week. “Zonder kalk en vet zoveel meer tijd voor pret” 😉

Nog zo’n mannending op de camping is de moover. Zo’n man die met de afstandsbediening de caravan op de plaats zet. Man man, daar zijn die spieren toch voor? Kun je direct je sixpack showen bij aankomst. Zelfs een man als Onslow uit de serie Schone Schijn zou deze afstandbediening niet gebruikt hebben. Het was dan ook triest nieuws dat Geoffrey Hughes die Onslow zo geweldig speelde overleed deze week. Zijn rol als de withemd dragende Onslow was prachtig. De man van Hyacint zou de man zijn met een moover. Dus eigelijk wil zo’n vrouw dat bedenk ik nu. Zij denkt dat het stoer staat als haar man de caravan met accukracht op zijn plaats zet. Nou ik liet mijn ega mooi de vouwwagen door het mulle zand duwen. Direct een goede revalidatie training na zijn knieoperatie. Mank en met pijn lopen maar wel met spierkracht huis en haard verplaatsen voor je gezin, dat is pas stoer.

20120802-095347.jpg