Home

Digitaal contact wordt door velen helaas nog vaak gezien als kil en onpersoonlijk, zo jammer. Mijn ervaringen zijn namelijk zo anders. Wie mij een beetje kent weet dat ik niet kerkelijk ben en nogal moeite heb met het instituut kerk, laat ik maar zeggen. Toch zat ik afgelopen week in de pastorie in Gasselte.

Dominee Jan Vaessen vroeg me eerder of ik wat wilde komen vertellen over social media bij een gesprekgroep. Een uiteenlopende groep van Gasselters die eens in de maand praten over het leven, in de breedste zin van het woord. Het ging natuurlijk ook praktisch over Twitter, maar bovenal hoe het kwam dat ik die avond daar zat. Ik woon bijna 10 jaar in Gasselte maar ik leerde Jan Vaessen pas afgelopen zomer kennen nadat Sandra van Kolfschoten ons op twitter aan elkaar voorstelde, zij had een cursus bij Jan gevolgd. Vervolgens kwamen Jan en ik elkaar tegen op het dorpsontbijt en raakten aan de praat.

Tot een paar jaar terug ging ik vooral rond in mijn eigen kringetje. Mensen die vaak hetzelfde vinden en denken. In je eigen wereld, oud en vertrouwd, wellicht wel zo veilig maar je roest ook snel vast, suft in. Ik vond het dan ook erg leuk om afgelopen maandag aanwezig te zijn in de pastorie en zeg dank je wel tegen @JanVaessen en alle aanwezigen.

Toen ik een paar jaar geleden begon te twitteren had ik geen idee. Ik maakte voorzichtig een account aan voor @kindenbrandwond waar ik als vrijwilligster actief ben. Later dacht ik, ach laat ik ook maar een eigen account maken. Ik opende daarmee een enorme inspiratiebron, een schat aan informatie. Ook bleek het uiteindelijk het begin van vele ontmoetingen. Zowel in de digitale wereld als in de echte. Mooie oprechte ontmoetingen die je doen laten nadenken en vele dingen doen laten beseffen

Zo bracht twitter mij vanmiddag bij afscheidnemend plv korpschef van de politie Groningen Erik van Zuidam. Vanaf maandag de nieuwe regionaal commandant van de brandweer van Provincie Groningen. Door een blog over mijn ervaringen als politiedochter leerde ik Erik van Zuidam kennen. Bij het politieblauw ontmoet en vanaf nu een brandweerrode groet. Tijdens zijn afscheid vroeg hij aandacht voor www.kindenbrandwond.nl  Dank je wel Erik, mooi als verschillende werelden elkaar raken.

Hoezo digitaal contact is kil en onpersoonlijk?

3 thoughts on “Werelden die raken

  1. De koningin had het mooi mis ! Hoezo kil en afstandelijk …
    Door twitter leer ik hele leuke en bijzondere mensen kennen.
    Soms zelfs mensen met dezelfde passie voor appeltaart !

    grtz Peter

  2. Prachtig Bianca! We gaan met z’n allen de goede kant op vind je niet? En Twitter helpt, dat is zeker

Reacties zijn gesloten.