Home

Ik was vandaag op het strand een poging aan het doen een piramide te bouwen. Toen de meiden klein waren kocht ik ooit “metselaars setjes” onmisbaar op het strand. Was verbaast wat een hoopje zand teweeg bracht en eigelijk toch ook weer niet

Mensen bleven staan kijken. Nou moet ik toegeven dat een 39e jarige in bikini die met zand aan het “spelen” welicht vreemd lijkt. Eerder “bouwde” ik samen met de meiden en keek niemand vreemd op. Maar nu een volwassen vrouw alleen in het zand aan het wroeten is…?

Mensen stootten elkaar aan “kijk een piramide”. Waarom is dat byzonder of gek?

Is het omdat we toch allemaal in hokjes denken?
Strand, emmertje, schepje = kind
Strand, emmertje, schepje = zandkasteel

Waarom een aparte bijlage voor de vrouw bij de enigste krant die je hier kan kopen.? Waarom denken we bij een blond meisje met poloshirtje aan direct aan hockey? Waarom denken we bij Fatima wel aan een blond meisje en mij Mohammed niet niet aan een blonde jongen. Waarom proppen we iemand in het hokje of links of rechts?

Waarom moet er een optocht zijn om de “vrijheid” van een “groep” te vieren. Waarom vinden we het überhaupt belangrijk om te benoemen of iemand gay, lesbisch, biseksueel of wat dan ook is.

Waarom denken de vrouwenbladen dat ik graag advertenties wil zien over maandverband? Waarom ik graag picknick recepten wil lezen? Waarom vraagt dove me of ik mijn oksels durf laten te zien?

Je hebt typisch vrouw vrouwen, man vrouwen, vriendin vrouwen. De enigste overeenkomsten tussen vrouwen zijn onze xx chromosomen. En mannen hebben xy, dus we verschillen. Moeten we gewoon accepteren. Dus geen vrouwen vragen in een advertentie en mannen niet dwingen part time te werken. Dat kunnen al die mannen en vrouwen heus zelf wel beslissen.

We zijn allemaal verschillend en niet gelijk, dat is juist het mooie. Iedereen heeft een uniek hokje met een uniek verhaal. We hebben alleen allemaal dezelfde rechten in welk hokje we zelf ook gaan zitten of geduwd worden.

Ben benieuwd in welk hokje ze mij hier plaatsen?