Home

Vrijheid, dat ik hier kan schrijven wat ik denk of de spelling nu wel of niet klopt (geen taal knobbel maar wiskunde bultje als kind). Iedereen mag en kan reageren, maar hoeft dat niet te doen. Vrijheid is niet vanzelfsprekend en dus is het belangrijk om er bij stil te staan. Maar ook al ben ik nog zo vrij, vrijheid ervaren is wat anders. De kunst van vrij voelen is de rondes van de klok gadeslaan, zonder deze als dwingend te ervaren.

Vrijheid is voor mij ook dat ik mijn gedachten mag weergeven in 140 tekens, zonder dat iemand dat van mij verlangt. Vrijheid is dat ik kan reageren, mijn mening mag geven. Vrijheid is ook rekening houden met de vrijheid van iemand anders.

Vrijheid betekent ook dat je wel eens wilt ontvluchten uit de realiteit van alle dag, even de verantwoordelijkheden van je schouder wilt laten glijden. Maar het leven staat deze vrijheid niet altijd toe. Desondanks lukt het steeds vaker me toch even vrij te voelen. Op de momenten dat de mensen om je heen even naar je willen luisteren. Door de zinnen te delen, kan ik de vrijheid voelen.

Vrijheid, iets om heel zuinig op te zijn en dat betekent dat je soms de vrijheid gebruikt om iets soms juist even niet te zeggen.

Vrijheid  is ook dat je weet dat je soms door een gekleurde bril kijkt. Maar zolang je je daar bewust van bent, hindert de kleur je niet.