Home

Waarom kan het nu wel ineens in 2 dagen? Er is zoveel tijd verloren gegaan. Waarom kijken we toch altijd zo naar de verschillen in plaats van de overeenkomsten? In die zin is het goed dat er een keuze gemaakt is, zonder het eens te zijn over het gehele akkoord. Soms moeten er knopen doorgehakt worden. Man man wat een gemopper over hoe slecht we het wel niet hebben. Bezuinigen is nooit leuk maar die 3% begrotingstekort is nog steeds een onvoorstelbaar groot bedrag. Problemen los je op door samenwerken, nu een stap terug, intussen innoveren en soms gewoon kop houden en aan het werk, toch?

Bovendien zolang ik in de Drentse bossen steeds vaker fiets, met gevaar voor eigen leven valt het allemaal nog wel wat mee. Je hoort ze niet aankomen hé! Ineens zijn ze daar, ze benaderen hun prooi altijd stil, die fietsen met ‘n stekker. Je kunt ze hooguit horen aankomen door het geritsel van de water- en windvrije ANWB jacks die de bestuurders altijd aan hebben om straks over te gaan in de zomerfleece. Die oplaadpunten zitten overvol. Steeds vaker zie je ze met z’n vieren. Of ze scholen samen met dezelfde sweaters aan. Uit fatsoen bestellen ze nog een kopje koffie maar het liefst halen ze de gratis stroom binnen terwijl ze de bekers vanuit de thermosfles vullen.

Wat ik trouwens ook niet begrijp is dat de Sloggi’s ineens “invisible” zijn? De nieuwe rage? Ik was net gewend aan het idee dat het belangrijkste onderdeel van een onderbroek de elastieken rand was, wel van het juiste merk natuurlijk. Maar als ik de indruk wil wekken dat ik geen onderbroek aan heb, dan kan ik zo’n sloggi toch beter achterwege laten toch? Wat een geldverspilling. Dan dat gedoe met die BH bandjes, kruiswaarts, dubbel, doorzichtig, is dat het SMS anno nu? Maak ik daarmee en statement, een boodschap? Zo ja heeft iemand dan een instructieboekje voor mij? Want ik begrijp dat het toevallig blootvallen van een Hema bandje nou net weer niet de bedoeling is?

Nog zoiets wat ik niet begrijp. Waarom het platteland in de vakanties wel aantrekkelijk is voor de stedelingen? Kruipen ze weer hutje mutje op elkaar in een vakantiepark om vervolgens de plaatselijke super te overbevolken. Met de hele familie doen ze dan boodschappen “letter of cijfer vermicelli?”, waar vervolgens de hele familie zich dan mee gaat bemoeien. Je ziet de eerste ergernissen dan al ontstaan, daar heb ik dan nog wel even weer lol aan.

Soms begrijp ik bepaalde beslissingen niet…
Als een jongen van 15 het zo mooi kan beschrijven, waarom heeft men het dan zo vaak over “die jeugd van tegenwoordig? “. Wellicht moeten we het eens hebben over “de ouderen van tegenwoordig?” Het verschil tussen goed en kwaad is niet altijd zo zwart wit, toch?

Ligt het nu aan mij dat ik het soms even niet begrijp? Of ben ik nu echt zo blond?

One thought on “Van die dingen…die ik niet begrijp.

Reacties zijn gesloten.