Home

Ik blijf er moeite mee houden het fenomeen vakantie. Kost me altijd veel moeite om er aan toe te geven. Ben ik net onthaast, moet ik als de sodemieter weer terug naar mijn “ gewone” leven.  Deze eerste vakantie met Twitter is me dan ook uitstekend bevallen. Je komt volledig tot rust, maar ik heb voor het eerst niet het gevoel dat er 2 weken uit mijn bestaan gehakt is.  

De meningen zijn verdeeld, mijn gezin was blij met de wifi op de camping, mama was nog nooit zo ontspannen. Maar ik hoor nu ook ineens, zelfs van een aantal medetwitteraars, dat Twitteren in de vakantie eigenlijk not done is. Ik moet zeker gezellig spelletjes doen met mijn kinderen en me afzonderen van de wereld . En vooral gezellig samen heel veel “leuke” dingen doen. Zodat ik na mijn vakantie aan mijn collega’s kan vertellen wat ik allemaal wel niet gezien en gedaan heb. Kortom vakantie MOET gezellig zijn. Dat moeten zorgt er voor mij voor dat al het leuke eraf is. Hele dag met elkaar in een kleine ruimte en dan vooral hele dag “gezellig doen” nou gekker kun je mij niet maken. Vakantie betekend voor mij dat iedereen zijn ding kan doen zonder de dagelijkse stress van werk en school. En als mijn dochter lekker wil lezen op bed tot 11.00 uur hoeft ze voor mij niet verplicht om 09.00 “gezellig” te ontbijten. Ik hoor met enige regelmaat dat Twitteren niet sociaal is, een boek lezen wel dan? Of luisteren naar Mp3? Of puzzelen?  We pakken ons moment met elkaar wanneer dat zo uitkomt, dat is vakantie in mijn ogen.

En ja ik blijf graag op de hoogte van de wereld om mij heen. En dankzij internet heb ik meer informatiebronnen dan alleen die krant die overal in het buitenland te koop is of de  wereldontvanger, waar ik kan luisteren naar het nieuws dat voor mij verzameld is. De een ligt met een goed boek bij het zwembad, ik met mijn iPhone. Ik zie het verschil niet. Volgend jaar wellicht een iPad mee, lijkt net een boek..

One thought on “Twitter mee in de koffer

  1. Steun je in jouw strijd Bianca! Flauwekul dat twitter asociaal is. Enige dat me weerhoudt te twitteren in het buitenland is het kostenaspect. Geen idee wat je kwijt bent via de providers in het land die je leegplukken. Campings met goede (&gratis) WiFi zouden van de ANWB een extra stip moeten krijgen.
    En ja de hele dag smsjes sturen, nors van onder je boek of krant vandaan kijken, manisch de hele dag rondhangen in de kampwinkel of rond het zwembad. Da’s gezellig! NOT.

Reacties zijn gesloten.