Home

Bikini’s door de jaren heen…

Ik ben normaal niet zo van de typisch vrouwenpraat, ben geen doorgewinterde Linda of Libelle lezeres. Maar als vrouw maak je soms toch dingen mee die typisch vrouwelijk zijn, namelijk het gemuts met een bikini.

De eerste jaren breng je als meisje doorgaans topless door. Of de driehoekjes hangen zo’n beetje onder je kin. Vanwege je vaak nog bolle kinderbuikje schuift het bovenstukje omhoog. Dat bolle buikje vinden we dan nog heel schattig.

Dan komen de jaren dat je perse een bovenstukje aan wil om vervolgens de jaren daarna weer topless te zonnen.

Totdat de zwaarte kracht zijn intrede doet en “Ze” toch echt veel mooier uitkomen in een bovenstukje..”Jet en Mien” hebben lichte hulp nodig, maar het kan beide nog, ligt aan gezelschap.

Tijdens je zwangschap sta je vervolgens versteld van de lijf en is er een moment dat de hele handel zelfs even in een badpak verdwijnt.

Als alles enigsinds hersteld is begint opnieuw de puberteit… Aan uit aan uit aan “Mama jij hebt blote borstjes.. Proest”

En heel langzaam beland je in de fase dat zittend topless zonnen nog wel gaat. Maar als je kind zegt: “Mama even pikpokken? ” dan knup je het bovenstukje toch maar weer om zoals nu.

Kleine broekjes, short broekjes, triangel, met cup, zonder cup, tankini, met vulling, zonder, door de jaren heen alles al versleten. Gelukkig kun je de laatste jaren broekjes qua maat apart verkrijgen van het bovenstukje, wel zo handig.

Wel heb ik inmiddels een leeftijd bereikt dat de zwaartekracht in combinatie met het formaat er voor gezorgd heeft dat enige hulpmiddelen niet mistaan. En de lasten als vrouw zijn soms zwaar, want de favourite halterbikini vraagt wel enige draagkracht in de nek. Dus cup of beugel zijn onmisbaar geworden.

Maar gelukkig durf ik, inmiddels bijna 40 voor het eerst ontspannen het strand op. Schaamte voorbij en alleen maar dankbaar dat ik beide borsten nog heb, nooit verkeerd om je dat zo nu en dan te realiseren. Er is zoveel meer als een perfect lijf. Zolang het maar bij je past.

Deze bikini geschiedenis gaat zich vast herhalen bij mijn meiden. Alleen hoop ik dat zich eerder zeker voelen dan ik.