Home

Wat is tijd? Een seconde, uur of dag?
Tijd, het verschil tussen verleden, heden en toekomst.

Tijd, de tijd dat we leven. Tijd dat we wachten. Tijd is het ritme van wanneer de eitjes springen. Tijd is de volgorde van je ” timeline”. Tijd is de afwisseling van de seizoenen. Tijd is het verschil van maatje 56 tot 176.

Soms ervaar je de tijd, soms niet. De momenten dat je de tijd niet ervaart zijn de momenten dat de tijd je extra tijd geeft. Dan staat de tijd even buitenspel en ervaar je het heden pas zoals deze is.

Ook ik laat mij nog te veel beinvloeden door de tijd. Tijd kan verstikken, tijd kan helen, soms is er tijd tekort of te veel.

Die ene seconde kan het doen.

Morgen ben ik me weer bewust van de klok, nu de uitdaging om de wijzers zo nu dan dan even stil te kunnen zetten.

De tijd nemen om even na te denken, na te denken over wat je gaat eten, wat prioriteit heeft op de kalender, wat je gaat stemmen. Tijd om oprecht te luisteren, zonder oordeel.

Tijd om te realiseren waarom je iets denkt in plaats van het zomaar over te nemen van een ander.
Zonder te weten waarom.

Tijd.
De tijd nemen om soms de wind gewoon even te aanvaarden of die nu mee zit of tegen…

One thought on “Tijd

  1. Ik wou vandaag ook eens bloggen over de tijd. Dat het allemaal zo snel gaat, met vrienden die trouwen en huizen kopen en kindjes maken en volwassen worden… Terwijl het precies nog maar net geleden is dat we zonder zorgen knikkers verzamelden en wegliepen van jongens. ’t Mag allemaal wel wat trager gaan vind ik, zodat ikhet kan bijhouden. Behalve een saaie, grijze werkdag als vandaag misschien, daar zou een FFW-knop voor moeten bestaan.

Reacties zijn gesloten.