Home

Afgesloten strand…
Al jaren komen we hier … En ieder haar tracht de camping “de veiligheid ” te vergroten. De organisatie wil ” familie camping” uitstralen en dan kun je geen gedonder niet gebruiken, geen gejat uit tenten etc etc

Bij aankomst word je direct “gemerkt”, verschrikkelijk vind ik dat. Doet me direct denken aan de bandjes die de patiënten in het ziekenhuis om krijgen. Zo kun je op afstand bezoek al van de patiënten onderscheiden. Laat me weer herinneren dat ik binnenkort zelf ook zo’n bandje om moet. Maar daar horen jullie nog wel over, hoop live uit de operatie kamer te kunnen tweeten.

Nog voordat je een stap op de camping zet weet iedereen dus, hè nieuwe gasten. Iedere camping heeft andere kleur, dus dat is op het strand makkelijk. Kun je precies zien we waar hoort, de losers van de 2 sterren campings. En dat zijn zij, van de 5 sterren..

Bij iedere ingang zit altijd een bewaker (de securite) en mensen zonder bandje komen het terrein niet op.
Maar neem van mij aan als je wil kom je hier overal op. Je besteld deze dingen op internet, even freubele fransen en je loopt iedere willekeurige camping op.

En dan de hekken, iedere ingang heeft een hek en die ging altijd ’s avonds om 21.00 dicht.. Je kunt nog wel naar het strand maar dan moet je behoorlijk omlopen.

Toen ik bij aankomst overal een hek zag waar je door middel van code moe openen baalde ik wel. Wat een gedoe, ook nog een code onthouden.

Zegt direct een vrouw tegen me, “ideaal toch? Kunnen de kinderen ook niet van de camping af”. Dream On dacht ik, de kinderen houden het hek gewoon open voor elkaar. Ik hoor ze op afstand roepen, het is 4519 en 6030 werkt ook.
Schijnveiligheid, zodat ouders het gevoel hebben dat ze zonder schuldgevoel achterover kunnen leunen met een biertje en rosé.

Maar dacht ik nog, ik kan in ieder geval ’s avonds op strand op. Maar niks hoor om 21.00 gaat het oude hek er alsnog bij dicht..waanzin.

Hoor een nieuw argument, het houdt ” de inbrekers” tegen. Hou toch op zeg, “die” staan hier ook gewoon op de camping.

Het moge duidelijk zijn, hoe hoger de hekken, hoe meer codes.. Hoe onveiliger ik mij voel.