Home

Ik noemde het al even eerder, dé overlevingstas. Reizen begint met goede voorbereiding. Betreffende kamperen is enige ervaring handig. Mijn hele jeugd bracht ik de vakanties al door op de camping. En ook onze meiden zijn niet anders gewend dan dat we kamperen. Maar ik hou wel van enige graad van organisatie. Het hele principe van inpakken is: dat wat je het eerste nodig hebt ligt bovenin en vooraan, dus dat pak je als laatste in. 😉  Dat voorkomt een kampeerexplosie aan rommel bij aankomst. Je kent ze wel, mensen die aankomen en dat dan na 5 minuten de hele plek bezaaid ligt met spullen, alsof er een slagveld heeft plaatsgevonden. 

Ook is het handig om je voor te bereiden op diverse scenario’s. Wat als je pech krijgt en ze slepen je van de route Soleil af en je beland in de piepklein dorpje zonder voorzieningen?  Of je overnacht gepland in een hotel? Het enige wat je dan hoeft te pakken is je overlevingstas. Daar zit alle kleding in voor 24-48 uur en geschikt voor alle weertypes met de minimaal benodigde toiletartikelen en medicijnen. Ook belanden in deze tas alle losse -zeer noodzakelijke- frutsels die je vlak voor vertrek nog verzameld op de tafel: de opladers! En ik  kan inmiddels de dakkoffer volledig met al mijn brillen. 😉 Gewone zonnebril en één op sterkte, reserve bril etc. Tot slot: niet te vergeten altijd allemaal een fles water en een aantal waxinelichtjes en lucifers mee voor als we in de hitte of vrieskou belanden, je weet het nooit. 

Naast de overlevingstas hebben we de: natuurlijk essentieel de kruidentas. Deze zorgt ervoor dat mijn strandjurkje niet naar de meegenomen kipkruiden ruikt. Uiteraard nemen we ook mee: de spelletjestas, de verbandtas, de medicijntas, toilettas, strandtas etc én de nieuwe douchetassen.

Ik verheug me er nu al op. Na bijna 20 jaar waren ze aan vervanging toe. Dus nieuwe douchetassen in elkaar gestikt. Één vak voor de droge schone kleding, een vak voor natte zwemkleding en handdoeken. En voorop ruimte voor shampoo en dergelijke. Het ontwerp is erop gemaakt dat zowel ik als mijn kleding geen enkele oppervlakte in de douche hoef aan te raken. Beetje extra hygiëne maatregelen kan nooit geen kwaad, helemaal nu.

Echt ik hou van kamperen. Het is namelijk een geweldig excuus om heel veel leuke tassen te kopen, kado te krijgen en te maken.  😉


Nb Deze blog is op mijn telefoon getikt. Dus vergeef me evt. type – en andere fouten.