Home

“Heb jij geen sociaal leven”
Sinds ik in het Dagblad van het Noorden stond,  na aanleiding van het twitteren, veel goede,  leuke en zinnige reacties gekregen, ook al  twitterde een groot deel niet zelf,  menigeen was oprecht geïnteresseerd. U voelt hem waarschijnlijk al aankomen, maar ook negatieve reacties, vanzelfsprekend. Maar dan vooral van mensen die geen idee hebben wat Twitter is en ook niet de moeite willen doen om te kijken wat het is,  voordat ze hun oordeel vellen.

Kreeg alle vooroordelen naar mijn hoofd geslingerd:
 1. “Goh jij zit ook alleen maar achter de computer” 
Op ongenuanceerde meningen zonder doorvragen volgt dan ook ongenuanceerd antwoord, “nee joh ik zit er voor”.
2. “Heb je geen sociaal leven ofzo? “
Sociaal leven ? Wat is dat?
3. “Waarom moet jij de hele wereld laten weten wat je doet, wie zit daar nu op te wachten”
Al die andere randdebielen, die net als ik twitteren.

Mening is prima, als hij ergens op gebaseerd is.
Begrijp het goed, anderen hoeven het niet leuk te vinden, je mag het zelfs stom of belachelijk vinden.  Alleen oordelen zonder te weten wat, daar kan ik slecht tegen. Maar gelukkig was het overgrote deel van de reacties  zinnig, leuk, zinvol, goed bedoelt of gewoon aardig.  De kwestie,  wanneer je verslaafd bent, bleef aan de orde komen, dit leverde leuke gesprekken op. Verslaving vind ik  iets negatiefs, iets dwangmatigs en het beïnvloed je leven negatief.
Dus als mensen mij verslaafd noemen vind ik dat niet terecht. Natuurlijk is het niet altijd leuk op Twitter. Ook daar kom je,  net als in “real life”,  mensen tegen die je wellicht liever niet tegenkomt. En nee,  het is niet altijd zinnig, er zijn dagen dat ik alleen onzinnig tweet, maar het wel leuk heb op Twitter. Dankzij twitter kom wel in aanraking met mensen, meningen, die ik normaal niet was tegengekomen. Het laat  je nadenken en soms zelfs een mening herzien. Contact met andere mensen inspireert altijd, ook op twitter.

Zijn de oranjefans die alle voetbalwedstrijden volgen ook verslaafd of  alle motorrijders die vandaag op de TT zijn?  Zeg het maar….
Voor iedereen die geen DVHN leest, hier een linkje.. 
DvhN