Home

Vandaag ging ik wederom voor een check up naar het ziekenhuis nadat op 3 september mijn baarmoeder werd verwijderd. Helaas zorgde een vervelend top hematoom ervoor dat ik drie weken later opnieuw werd geopereerd. Maar normaal gesproken zou ik nu dus Libresse -loos door het leven moeten gaan, maar helaas is dat nog niet helemaal het geval.

Ik krijg met enige regelmaat de vraag wat er nu precies mis is. Maar ja om nu te zeggen dat ik letterlijk last heb van een drieletterig krachtterm-probleem is ook niet netjes,  zou mijn oma gezegd hebben. Dus om het uit te leggen eerst een lesje anatomie:

Stap 1
De oorspronkelijke deksel, mijn baarmoeder, werd in verband met overlast verwijderd.
Stap 2
In plaats van een nette deksel, bedekte een irritant top hematoom mijn nieuw ontstane top. Deze is ontlast,  zoals dat heet en bestreden door middel van drainage en antibiotica.
Stap 3
Als gevolg van het geïnfecteerde top hematoom, is de nieuwe deksel dusdanig vervormd dat deze nog niet helemaal passend is. De wond is nog onrustig en niet goed genezen. Mijn lijf reageert daar waarschijnlijk op door de hele dag een graad te warm te zijn.
De verwachting is dat dit nog wel even gaat duren.

Maar nu het goede nieuws, ik mag ondanks dat ik nog niet 100% hersteld ben, toch mijn leven weer oppakken. Dus aanstaande maandag begin ik weer voorzichtig te werken op het brandwondencentrum. Intussen kan mijn lijf gewoon rustig doorgaan met definitief herstel, namelijk weer een passende deksel op het potje maken, welke ik in januari via de echo hoop te bewonderen.

NB
Maar ik deed vandaag even net alsof het al zover was en dat was reden voor taart voor afdeling 2B en Dr @jmvdploeg en zijn team. Intussen maak ik nog iets langer dan gepland, gebruik van hun goede zorgen.

5 thoughts on “Op ieder potje past een dekseltje

 1. Dat heb je mooi omschreven Bianca.
  Je moeder kan trots op je zijn: in keurige bewoordingen.
  En ik snap het nog ook!
  En dat voor een man ;-))
  Ik hoop dat je jezelf dusdanig in toom weet te houden dat je met gepaste rust weer aan je dagelijkse werkzaamheden begint. Ik snap ook wel dat je niets liever wilt dan weer ‘back to normal’ maar toch…… #vaderlijkebezorgdheid *kuch*
  Heel veel succes gewenst bij zowel je langzaam maar gestage herstel, maar ook bij het oppakken bij je werkzaamheden. Ik lees je ontwikkelingen graag!
  Dikke digi-knuf

 2. Lieve Bianca, Wat fijn dat je toch weer mag beginnen te werken! Dat is inderdaad goed nieuws! Nu komt het er op aan om niet teveel op een dag te doen. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat nog niet meevalt….
  Heel veel sterkte en beterschap!!!! En ook een dikke knuffel van mij!

 3. Hallo Bianca,

  Je kent me niet maar je verhaal viel mij op, ook ik ben 25 j.l. geopereerd waarbij mijn baarmoeder is verwijderd, 3 weken na die tijd kreeg ik buikpijn en werd het eerst behandeld als blaasontsteking, nu vele onderzoeken, echo’s en een CT scan later hebben ze bij mij 2 weken terug ontdekt dat ik dus ook een tophematoom heb, maar ik wordt hier niet aan geopereerd, mijn lichaam moet dit zelf oplossen doormiddel van rust , als hij gaat ontsteken en ik zou koorts krijgen dan operen ze wel. Mij is dus algehele rust voorgesteld, op zich prima natuurlijk maar ook erg beangstigend, want elke vervelende steek in je onderwijk of zweetbui doet je weer nadenken, hoop dat het zo oplost en dat ik mer dan van af ben maar dat is afwachten.

  Dacht interessant om te lezen hoe anderen dit doormaken, dus vandaar mijn verhaal naar jou toe, je hoeft er niets mee te doen hoor, maar vaak helpt het wel als mensen weten wat het is odat ze hetzelfde meemaken. Heel veel sterkte ermee en ik hoop voor jou dat je je werk goed kunt doen, maar doe vooral rustig aan.

  Groetjes Margriet

Reacties zijn gesloten.