Home

Tja als je een plant verpoot moet je goed voor haar zorgen. Wat extra water, nieuwe aarde, frisse lucht en vooral veel, zacht en lief tegen praten. Dus op mijn eerste werkdag in mijn nieuwe functie natuurlijk wat geschoven met tafels en stoelen, lampje rechtgezet. Volgende week nog wat prulletjes mee, frisse kussentjes in Martini kleuren, fotolijstjes etc. etc. ( tja blijf een vrouw hè, vinden vooral mijn mannelijke collega’s ook leuk denk ik 😉 en dan begint het langzaam toch echt als mijn stekkie te voelen.

Daar zit je dan, ruim 12,5 jaar in dienst en 10 jaar na mijn eerste “ramp ervaring” en dan nu als ambtelijk secretaris van het Ziekenhuis Rampen Opvangplan. Computer opgestart, koffie gehaald, tja en nu dacht ik, vingertrommelend op het bureau. Want ik ben natuurlijk gewend aan het operationele proces rondom de brandwondenzorg, dan rinkelt de telefoon continu en loopt er zeker ieder 10 minuten iemand in het kantoor met een vraag of verzoek. Familie opvangen, een volle wachtkamer, een acute opname, in ieder geval nooit alleen en niet of nauwelijks een rustmoment.

Na een uur testte ik stiekem mijn telefoon, “zou die het wel doen? “, dacht ik. Bedacht me dat afgezien van de direct betrokkenen natuurlijk niemand nog weet dat ik hier zit. Als ik een willekeurige voorbijganger vraag of ze weten wat het ZiROP is krijg ik vaak de reactie, “volgens mij behoor ik dat te weten, maar help me even op gang, wat was het ook alweer”. Okay, dacht ik, dat is dus één van mijn taken, zorgen dat iedere “Martiaan”, zelfs midden in de nacht mij kan vertellen wat het ZiROP is en wat hij/zij moet doen als het in werking treedt. Zie al een leuk tafereel voor me, ik gewapend met Flip camera de collega’s midden in de nacht lastigvallen. Bij een fout antwoord volgen natuurlijk sancties. Totdat ik in het ziekenhuis loopt en je iedereen ziet denken: “help daar heb je haar weer van het Ziekenhuis Rampen Opvangplan “. Dan is mijn missie geslaagd.

4 thoughts on “Nieuw stekkie.

  1. Ik zie dat je al lekker bezig bent je plekkie te maken! Het balletje zal vanzelf gaan rollen. Ik weet zeker dat jij in je missie zult gaan slagen. Heeft iets te maken met professionaliteit, enthousiasme, tomeloze inzet en een goed inzicht in (sociale) media. Dat moet dus wel goed gaan komen. Veel succes met het uitdokteren van je aanvalsplan! En vergeet vooral het hoofdbestanddeel van je werkzaamheden niet: PLEZIER!

Reacties zijn gesloten.