Home

Waarom zou ik een ander lastig gaan vallen met mijn grijze of humeurige bui. Ze komen langs, maar gaan gelukkig bij mij ook vanzelf weer weg. We vertellen liever hoe leuk we het wel niet hadden. Maar zadelen we elkaar dan niet op met het gevoel dat alles altijd leuk is, of leuk moet zijn? Hebben we allemaal niet onze minder leuke momenten? Leuk, weekend gehad? In de vraag leg je al vast dat je geen zin hebt om iets anders te horen, ik doe daar zelf ook aan mee. Door me zelfs soms haast te verontschuldigen als we niets “leuks” gedaan hebben.

Waarom zou ik vertellen dat ik na een mooie, enerverende week, waarvan ik genoot, in het weekend moe en enorm balend van tekort aan energie, even vocht tegen het grijs, het grijs wat het licht zo tegenhoud. De tranen die je je kinderen niet wil laten zien. Om je heen kijkend, zie je wanhoop, moede en onmacht in andere landen, wij die zoveel meer vrijheid hebben dan zij.

Dan te voelen zoals ik me voel, dat doet het begrip voor jezelf snel wegvloeien. Ik heb geen reden om zo grijs te zijn, de directe wereld om mij heen is zonnig. Alleen voel ik het soms niet. Je gewoon even meer dan down voelen, alleen, terwijl de mensen die van je houden om je heen zijn,maar toch voel ik me alleen. Zal wel weer een ei zijn die spring en mijn hormonen vervolgens verkeerd voorlicht.

Ik baal van die grijze luchten, waarom kan ik soms zo moeilijk de kleur zien. Terwijl ik weet dat het mooie blauw er gewoon is, daar onder dat grijze wolkendek. Waarom wil mijn hoofd dat dan nu even  niet zien. Een meer dan irritante deel van mezelf, zo´n bui waarin de tranen me weer lucht geven, alleen wil ik die tranen domweg niet laten zien. Omdat ik daarmee de mensen om me heen raak op een manier zoals ik ze niet wil raken.

Nog een week dan ben ik 40 en komen misschien de antwoorden waar ik soms zo naar zoek. Een paar uur geleden was er nog niks aan de hand en over een paar uur is het ook weer over. En als morgen de vraag komt, hoe was je weekend?  Dan zeg ik … die was goed.

Want na het grijs… werd het gelukkig weer snel blauw