Home

Ik doe mijn meisjes naam Blauw wel eer aan, met een Blauwe kont op vakantie. Tja soms zit het mee, soms zit het tegen. Hikte ik vorig jaar nog tegen een chirurgische ingreep aan na mijn vakantie, dit jaar doe ik het ervoor en erna.

Bijna zelden heb ik last van aambeien en uitgerekend en nu moest er binnen 2 paar dagen zo’n minidruifje ontstaan. En nog getromboseerd ook, hoe fijn. Maar vooral ontzettend pijnlijk. Dus heeft de huisarts zo even het mes gezet in deze irritante krent. (nadat hij 4 jaar geleden dezelfde procedure met succes uitvoerde) Maar met 1500 km voor de boeg zittend op mijn gat kon ik me een betere timing voorstellen.

Voor degenen die de anatomie van het menselijk lichaam niet zo goed beheersen. Een aambei is niet meer of minder dan een spatader, maar op een nogal vervelende plaats. En soms raakt die getromboseerd, dwz een stolsel in het bloedvat. Alsof je op een keiharde knikker zit, laat ik maar zeggen. In een ander stadium zijn aambeien vaak uistekend te behandelen met zalf en wat aangepaste leefregels. Ik denk dat veel mensen er wel eens last van hebben, maar er vaak te lang mee doorlopen. Zonde want heel vaak is er aan pijn of jeuk heel goed iets te doen. Bovendien zijn klachten op deze bijzonder vervelende plaats altijd iets om serieus te nemen.

Maar enfin, ik ga dus wederom niet “Libresse loos” op vakantie. Vorig jaar liep ik nog leeg omdat mijn eierstokken hysterisch aan het produceren waren.
Maar laat ik niet overdrijven, met een beetje geluk ben ik over 2 dagen weer goed hersteld en nu ben ik al van de ergste pijn verlost.

Er zijn ergere dingen, zoals zorgen hebben om dierbaren. Hoop dat ik het allemaal even kan loslaten in de Franse Zon, laten we hopen dat ie schijnt…

Nb:
Vaak illustreer ik mijn blogs met een foto. Die laat ik nu maar achterwege ;- )

Geplaatst in: UncategorizedReacties uitgeschakeld voor Met ’n blauwe derrière naar de Franse Rivière