Home

Soms doet een blik, een knipoog, heel even oogcontact, je meer dan een gesprek. Een kaartje met een oprechte groet raakt meer dan een bos bloemen zonder boodschap. Een tweet of DM  kan je soms eerder ontroeren of laten lachen dan een lange mail. Voor een goed gevoel, is er maar weinig nodig, het gaat altijd om het kleine nooit om het grote. Beter één operatie dan twee. Beter dat de zon heel even doorbreekt dan helemaal niet.  Het laatste slokje cola uit de fles. Beter een dun inlegkruisje dan een dik maandverband.  Beter één inktzwarte dag dan een week vol met grijze dagen. Less is more.

Maar soms gaat deze regel niet op, voor mijn portemonnee bijvoorbeeld; – ) Of voor zonnige dagen. Of voor je aantal followers.  Het geldt ook niet voor je aantal ziektedagen.

Het geldt wel voor je vrienden. Beter één of een paar hechte vrienden dan vele oppervlakkige. De tijd die je samen doorbrengt is daarin geen graadmeter. Een goed vriend kun je een half jaar niet zien, maar als je bij elkaar bent is het gewoon goed, dan pak je de draad van gisteren weer op. Een goede vriendschap laat zich niet verklaren. Het is er, of het is er niet, vertrouwen is de sleutel, nergens op gebaseerd, het is er gewoon. Vertrouwen schenken en ontvangen, grotere rijkdom is er niet, zelfs als je portemonnee leeg is. Soms zegt stilte meer dan woorden. Less is more.

One thought on “Less is more.

  1. Helemaal mee eens. Tweets waar je thuis over verteld omdat ze zo fijn waren, die ene vriend die ’s nachts om twaalf uur onverwacht voor je deur staat en je zit uren samen te kletsen, een blijk van waardering van je partner. Heerlijk, ik ga voor de lege portemonnee op dat soort momenten.

    Genieten van de kleine bijzondere dingen in het leven.

    Chapoo

    Groet Iwan

Reacties zijn gesloten.