Home

Kamperen, ik doe het al mijn hele leven. Misschien is het mooie wel dat het één groot terras is, je hebt de hele dag wat te zien. Maar mijn god ik krijg de billen van de overbuurvrouw hier op camping nooit meer van mijn netvlies af. U kent ze misschien wel die hele korte broekjes waar de halve bil onderuit komt. Bedoelt voor JONGE meiden, en niet meer voor vrouwen van een zekere leeftijd. De buurvrouw, parlevinkt rond in outfitjes die van dochters zouden moeten zijn. De helft van haar billen, die hun beste tijd hebben gehad laat ik maar zeggen, komen onder haar met Ibiza letters prijkende broekje uit. Ze heeft duidelijk alleen boven de boel voorzien van implantaten. Maar zowel de voorzijde als de achterzijde probeert ze op alle mogelijke manieren te tonen. Bovendien besteed ze meer tijd aan het lakken van haar nagels dan aan haar kinderen. Wat is er toch met vrouwen van een zekere leeftijd? Waarom denken sommigen dat less dan more is?

Mijn duidelijk afkeurende blik heeft ze ongetwijfeld allang gezien want er kan geen bonjour meer vanaf. Ik hoor haar intussen denken, muts. En dat klopt ik ben de grootste muts hier op de camping. Ik weet zeker dat ik de enige ben die de avond voor vertrek bijpassende gordijntjes zit te naaien voor de vouwwagen die ook nog zonwerend zijn. Met bijpassend tafelkleedje natuurlijk. Mijn kleding koffertje is uitsluitend gevuld met blauw witte streepjes en stipjes en een enkel groen vestje. Ik twijfelde bij vertrek nog heel eventjes of de korte rokjes nog konden maar vergeleken bij de buurvrouw ben ik misschien wel de meest degelijk geklede vrouw die er is.Toch zou ik er haast onzeker van worden, loop ik achter?

Moet ik een lift overwegen? Of een implantaat in mijn billen? Wie hier vaker leest weet dat lingerie winkels niet mijn favoriet zijn. Maar ik ontkwam er niet aan. Enkele nieuwe jurkjes, achteraf met een te tekenend stofje vroegen om aanpassingen van ’t ondergoed. “U zoekt corrigerend ondergoed?” hoorde ik de verkoopster zeggen. Ik voelde me direct aangevallen. Nee hoor zeg ik, ik zoek onzichtbaar ondergoed. Terwijl ik het zeg hoor ik hoe belachelijk het klinkt. Waarom is het raar dat iemand ziet dat je een onderbroek aan hebt? Of, eehhhh is het juist de bedoeling? Dat ze denken en dat je er geen aan hebt en dat je er dan toch stiekem een aan hebt. Hoe langer ik erover nadenk, hoe belachelijker het wordt.

Ik vraag me ineens af wat voor onderbroek zou de buurvrouw in godsnaam onder haar korte broekje aan hebben. Ik vond het te ver gaan om hier foto’s te plaatsen maar u heeft het beeld vast al op het netvlies. Ik probeerde het beeld nog na te maken in het zand maar ook dat lukte niet. Het is eerder de versie van 20 jaar geleden geworden, toen ze het nog wel aankon..

Jullie waarschuwen mij toch wel hè, wanneer ik ga denken dat less more is?

20140728-230917-83357779.jpg