Home

Een dag na de verkiezingen, kan ik het gewoon niet geloven. Ik weiger domweg te geloven dat het allemaal inderdaad allemaal weloverwogen en goed doordachte stemmen zijn. Hoeveel % van  de stemmers zal het partij programma hebben gelezen van de partij waar ze op gestemd hebben? 
De uitslag laat ook zien dat 1 op de 4 mensen  dus gewoon niet gaat stemmen.”Laat de anderen het maar doen, het interesseert me niet”,  als reden protest? Als je wilt protesteren moet je zorgen dat je gehoord wordt, stil protest hoort niemand.

Eén van de zes stemt op een partij die in één programma schrijft:  “we gaan door naar de eerste kamer “ enkele bladzijden later “schaf de eerste kamer af”. Ik kan het gewoon niet geloven dat men echt alles heeft gelezen. “De Partij voor de Vrijheid kiest voor zero tolerance. Elk afdingen van het gezag van de politie moet worden tegengegaan. De politie moet heer en meester zijn op straat. Er mag nooit enig misverstand over bestaan wie de baas is in onze wijken, dorpen en steden”…

En dat klopt,  daar mag inderdaad geen misverstand over bestaan. We leven in een democratie en 5 van de 6 vinden gelukkig nog steeds dat wij als burgers, bewoners, samen de baas zijn. Nu is het aan die 5 om eindeloos uit te blijven leggen, met heldere argumenten en vanuit eigen kracht te laten zien, dat de totaal onterechte angst die gezaaid is, nooit zal opkomen.  Laat a.u.b. de nuance terugkomen zodat die in alle hevigheid wel kan bloeien.

Geplaatst in: UncategorizedReacties uitgeschakeld voor Laat de nuance bloeien en niet de gezaaide angst.