Home

Een mooi jong meisje, verkoopster in een juwelierszaak. Een jongen die nerveus voor de vitrine staat en na lang sparen eindelijk de armband voor zijn vriendin komt halen. De verkoopster probeert hem gerust te stellen, `Ik zou heel erg blij zijn als ik zo´n armband zou krijgen`. De jongen pakt de 480 euro die al was uitgeteld uit zijn portemonnee. De liefde is blijkbaar groot, ik hoop voor hem dat de jongedame in kwestie er net zo overdenkt. Ze houdt er in ieder geval een mooie armband aan over.

Een weduwe met 2 ringen die tot één vermaakt moeten worden. `Wat een prachtige ringen`, zegt ze op zachte toon.

Een man komt de gouden sieraden van zijn overleden moeder inruilen voor keiharde euro´s. Een jong meisje loopt de winkel weer uit, ze was klaar voor gaatjes, maar ineens komt het te dicht bij. Een opa en oma die het bestekje komen halen nadat de naam van hun kleinkind erin gegraveerd is. Een man die eindeloos door besluiteloosheid bij de ringen staat de turen `Ze mag hem altijd ruilen hoor`.

“De gravures blijven intact hoor mevrouw”. Ze laat zien hoe het resultaat zal worden en legt haar hand even troostend op haar arm.

Zomaar een paar momenten die ik meemaakte wachtend in een juwelierszaak. Ik had het me nooit zo gerealiseerd, maar de mensen die daar werken zijn meer dan een luisterend oor. Ze maken de mooie en de verdrietige momenten mee van het leven. Mooi vak… gouden tranen.

Vandaag was hun trouwdag…