Home

Een bal is rond, de aarde ook.
En de aarde is best belangrijk, dus snap ik dat Johan Cruijff ook heel belangrijk is, logisch.

Ik vond het al zo zielig voor Johan Cruijff, dat hij daar helemaal alleen zat bij P en W, maar ik begrijp nu dat dit dus de bedoeling was. Want het ging over ronde zaken en ronde zaken zijn belangrijk. Dat snap ik als blonde vrouw best. Rondingen zijn over het algemeen het grootste verschil tussen mannen en vrouwen. Dus eigenlijk is het heel vreemd, dat er niet meer vrouwelijke bobo´s rondlopen in de voetbalwereld. Zij weten immers als geen ander hoe zij ronde vormen het beste tot hen recht kunnen laten komen, maar dit geheel terzijde.

Maar daar ligt wel de oplossing volgens mij. Meerdere haantjes in één hok dat gaat nooit goed, dat weet iedereen. Al helemaal niet als de ene haan nog meer parmant rondstapt als de ander. Gewoon wat kipjes erbij en er komt weer rust in het hok, simpel. Want wie leggen de eieren? Duhh..

Ik heb me er nooit zo in verdiept, maar Johan Cruijff heeft natuurlijk iets geweldigs neer gezet. Het is hem gelukt een merk van zichzelf te maken. Kijkende naar zijn foundations denk ik, petje af. Maar zodra mensen zowel gevraagd als ongevraagd hun mening gaan geven, gaat het mis denk ik. Dat is niet alleen zo in de voetbal wereld, maar overal. Net als politieke coryfeeën, stap op tijd opzij. Een mening geven, mensen laten leren van jouw ervaring dat kan ook op een subtiele manier, denk ik dan.

En tja, alle aandacht, artikelen, programma’s nu over alle perikelen bij Ajax rondom Cruijff en Van Gaal,  ik snap dat best. Dan hoeven we even niet te denken aan al die andere ook nog best belangrijke zaken, zoals 7 doden tijdens demonstraties op het Tahir plein, Honger in Afrika, een financiële crisis waarin het aantal nullen oneindig lijkt. Ziektes die we nog steeds niet kunnen genezen etc.

Dan is het heerlijk ons zo nu en dan druk te maken over iets waar we met z’n allen wel verstand van hebben 😉

Nb
En natuurlijk snap ik wel wat buitenspel is…

2 thoughts on “Hanen gevecht bij Ajax?

Reacties zijn gesloten.