Home

De woorden deinen nog op de golven. Zodra ze aanspoelen, zal ik ze hier te drogen leggen…

20110802-103219.jpg

En dan ineens draait de wind en rollen de woorden binnen.
” Wel genieten hoor “, ik hoor het mezelf ook vaak zeggen: “geniet ervan!” Alsof je zo maar even een knop om kunt zetten.

Maar wat is genieten? Dat je de hele tijd denkt “oh oh oh wat heb ik het leuk?”. Is genieten mooi weer, gezondheid, sex, geld, liefde? Nee want dan zouden vele mensen dus nooit genieten. Misschien is genieten wel bewust leven? Beseffen wat je hebt? Maar dan zou ik de hele dag weer ongerust zijn. Want als je beseft wat je hebt, dan weet je ook weer hoe kwetsbaar je bent.

Genieten, dat wil ik niet alleen maar in de vakantie of op byzondere dagen. Ik wil genieten van het leven van alledag. Niet toeleven van vakantie naar vakantie en van weekend naar weekend. Ik kan ook genieten van een keer onnoemelijk sjagreinig zijn, een bordje boerenkool of van een tweet. Genieten kan vooral groots zijn als je juist anderen kan laten genieten. Zelfs als er een traan rolt kun je genieten. Kortom Genieten, het zit in kleine dingen. Zo’n moment bijvoorbeeld dat je even het gevoel hebt dat het strand van jouw alleen is.

Genieten kan simpel zijn, maar wanneer er zorgen zijn, dan is het de kunst deze niet te laten overheersen. Om op zulke momenten het glas halfvol te houden. Voor een geboren zwartkijker als ik soms best lastig. Maar gelukkig zie ik steeds vaker het blauw ook al zit er soms een grijs wolkendek in de weg. Zo’n moment dat ik best trots ben op mezelf, ondanks alles geniet ik hier…Zo’n uitzicht op zee …geweldig toch.

Het leven lijkt soms zo simpel, jammer dat het toch vaak zo verdomd gecompliceerd is. Of genieten we juist daardoor?

2 thoughts on “Genieten

Reacties zijn gesloten.