Home

Mijn nieuwe jaar begint altijd na de vakantie. In december /januari heb ik het daar veel te druk voor. Want ik vind dat je aan het begin van een nieuw jaar even moet stil staan bij het vorige.

Als tijdens de terugreis de mooie luchten aan mij voorbijgaan en de verschillende landschappen zich afwisselen, flits het vorige jaar nog even aan mij voorbij.

Terwijl ik alle ingrediënten heb om het glas over te laten stromen, ervaar ik hem soms als half leeg. Een eigenschap waar ik me inmiddels bewust van ben. Ik heb na 39 jaar inmiddels geleerd hoe ik het glas bij kan schenken.

Mijn valkuil nu is dat ik te vaak bezig ben met de toekomst en daarbij het heden wel eens vergeet. Altijd maar organiseren en vooruitdenken. zorgen maken… en daarbij soms voorbij ga aan de charme van het moment zelf.

Mijn voornemen is dus om meer aandacht te geve aan het moment zelf, het heden. Aandacht geven en aandacht ontvangen zijn de dingen die het glas vullen, je energie geven, je laten genieten en laten voelen,

De momenten dat ik geraakt werd, door ontroering, geluk, vriendschap, dat zijn de momenten die nu vandaag door mijn hoofd gingen.
Dat zijn de momenten die het leven.. tot mijn leven maken..

Ik hoop dat ik komend jaar vaak ” geraakt” word. Ik wens jullie, zelf nu bijna thuis, allemaal een raakbaar en aandachtig nieuwjaar.

Proost !

2 thoughts on “Gelukkig nieuwjaar..

Reacties zijn gesloten.