Home

Van die dingen die je je altijd zult herinneren.
Van die “voordat” en “nadat” gebeurtenissen” in je leven.

De televisietoren in Hoogersmilde is zo een. Die was onlosmakelijk verbonden met vakantie. In mijn jeugd bracht ik daar de vakanties door samen met mijn zus en ouders. We hadden er een stacaravan. Zodra we de televisie toren zagen wisten we, “we zijn er bijna”. De herinneringen, mijn kop stoten in dat krappe stapelbedje, de geur van een saté-tje op vrijdagavond en ik hoorde altijd “Gutenacht Freunde “ bij het slapen gaan. 

Van die dingen die je leven kleuren, van die dingen die maken dat je nooit meer zorgeloos door het leven gaat. Vakantie, “een herinneringen maker” bij uitstek. Mijn taak om de meiden ook een mooie herinnering mee te geven.

Dit jaar zal het anders zijn. Soms maken zorgen het lastig om afstand in kilometers te scheppen. Het gevoel dat je in de buurt moet blijven, maakt loslaten moeilijk. Toch stappen we over niet al te lange tijd in de auto naar het zuiden. Gevoelsmatig zullen de eerste kilometers het moeilijkst zijn. Maar ze zullen wellicht ook wat lucht geven. Als verbindingen wegvallen…zie je vaak dat nieuwen ontstaan.

Zon op mijn huid, de geur van de zee en de wind door mijn hoofd, ik ben er aan toe.

2 thoughts on “En dan is alles anders… voorgoed.

Reacties zijn gesloten.