Home


Waarom niet? Ik voel me al jaren een Noordeling en niet  specifiek Drentse, Friezin of Groningse.  Ik ben geboren in Borger, opgegroeid in Friesland en Drenthe.  Ik  studeerde en werk in Groningen.  Mijn vader is een Drent, mijn moeder een Friezin. Manlief is een echte Drent, één dochter werd in Groningen geboren, één in Drenthe. Kortom kan mij niet snel genoeg gaan, samenvoegen die hap!

Ik praat ook Noords en geen Drents, geen Fries en geen Gronings. In Amsterdam zeggen ze dan ook: “je kunt wel hoor’n dat je uit het Noord’n komt, inderdaad gelukkig wel”,  zeg ik dan altijd. Maar ik ben ook gek op een Amsterdams accent, Twents accent, Stads accent, kortom je taal laat zien waar je wortels liggen. En voor cultuur, daar heb je toch geen naam van een provincie voor nodig?  

Of samenvoegen  ook voordeliger is dat betwijfel ik, maar voor overstijgende zaken zoals waterschappen, wegenbouw etc. etc, zou het natuurlijk veel beter zijn. Andere zaken die nu bij de provincie liggen zou je juist weer veel decentrale bij de gemeentes kunnen neerleggen.  Zeker voor economisch belang is het goed om de krachten te bundelen! We hebben met z’n allen de mond vol van verdraagzaamheid , tolerantie e.d. en dan gaan we nu moeilijk doen over onze buurt provincie? Wellicht moeten we zelfs toe naar 4 gewesten? Noord, Oost, Zuid, West voor overstijgende zaken en daartegenover veel meer zeggenschap op gemeentelijk nivo?

Ik ga er nog es over nadenken…maar voor mij persoonlijk zou het een uitkomst zijn! Want ik voel me al jaren het meest  een “Noordse”
En de naam, die lijkt me heel simpel Provincie Noord!