Home

Bijna ieder dag staat tegenwoordig in het teken van iets. Dag van de arbeid, secretaresse dag, Bevrijdingsdag, dag van de doktersassistente, dag van de stralende beroepen (röntgen) etc etc. Ik mis trouwens de dag van de gipsverbandmeester ;- ) Nadat diverse specialisten mijn skiduim hadden bekeken en de diagnose  6 weken gips behandeling betekende, sloeg mij de schrik om het hart. Maar de gipsverbandmeester maakte mijn dag goed. Door een prachtige gipsspalk te maken met zo min mogelijk beperkingen en optimale genezingsmogelijkheden. Ik heb hem dan ook oprecht bedankt en gecomplimenteerd met zijn werk. Daar had  ik geen complimentendag voor nodig. Dank je wel Fred.

Eigenlijk gek dat we dergelijke dagen nodig hebben? Zou het niet vanzelfsprekend zijn dat je de persoon waardeert op het moment dat je ermee te maken hebt? We vinden het vanzelfsprekend om fooi te geven als we lekker hebben gegeten in een restaurant, maar bij het afrekenen van de boodschappen willen we 5 cent nog terug. Dat ons kantoor of het perron schoon is dat vinden we vanzelfsprekend. De politieman of parkeerwachter die ons een bon geeft doet ook goed zijn werk. Maar die krijgt nooit fooi.

Uitgebreid dank je wel zeggen hoeft natuurlijk niet altijd. Maar een keer een vriendelijk blik of knik is een kleine moeite en kan een dag zoveel leuker maken. Maar alleen een knik of blik die oprecht is. Niet zo’n valse lach, waarbij je iemand het tegenovergestelde ziet denken. Dan kun je je beter  andersom ook uiten. Als je je ergert aan iemand is het soms goed om dat gewoon uit te spreken. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met elkaar. Zolang je elkaar maar respecteert.  

Tot slot vandaag compliment voor jullie, de lezers hier. Complimenten dat jullie het met me uithouden. Een blonde muts die eindeloos lijkt te kwakkelen met soms grijze en roodwoeste buien. Al mopperend en worstelend de 40 ingetuimeld om eenmaal  daar acuut te gaan strompelen en struikelen. Groot compliment voor jullie allen, ik waardeer jullie aanwezigheid hier zeer. Oprecht dank jullie wel!

3 thoughts on “Complimentendag

 1. Mooi geschreven …
  Echt weer zo’n stukje uit het hart…
  Ik kan het nog wel volhouden om het even te lezen.

  Bedankt voor de complimenten … om ze nu direct terug te geven is natuurlijk niet erg geloofwaardig..

  Beterschapjes met je duimpje… Fam @puurgenieten wil gerust een aardappelmaaltje voor je schillen hoor…:P

  Grtz Peter

 2. Lieve Bianca,
  Jij oprecht bedankt voor je integriteit… en het delen! Daar verdien jij een
  groot #compliment voor!
  Liefs Frederiek

Reacties zijn gesloten.