Home

Na 10 weken alle avonden thuis te hebben doorgebracht, herstellende van de operatie, was het fijn om eindelijk weer eens een avondje uit te zijn. Het werd een avondje bijtanken met mijn twittervrienden Gert en Chris, deze keer in Meppel.  De tweet van Gert Meijer was alleszeggend “@Gert_Meijer : @chrisklomp Goed idee, daarvan zijn er nog maar een paar duizend in´t land. Pompstation Klompmeijer, om zelfvertrouwen te tanken.”

Afgelopen mei zat Gert Meijer, journalist van het Dagblad van het Noorden bij mij aan de keukentafel. Dat was voor een interview over Twitter, ik deelde de pagina met Chris Klomp, rechtbankverslaggever. Na aanleiding van het artikel besloten we dat het leuk zou zijn om elkaar ook IRL te ontmoeten en bij elkaar in de totaal verschillende keukens te kijken. Dus afgelopen juni verzorgde ik een rondleiding op het Brandwondencentrum in Groningen en maakten we nader kennis tijdens een etentje. Drie mensen die elkaar in deze samenstelling anders nooit waren tegen gekomen en dat dankzij twitter.  Klopt het beeld wat je hebt over iemand na aanleiding van zijn of haar tweets? Vervangen digitale contacten real-life vrienden? Nee, het is een aanvulling. Niets vervangt in real life.

Zo’n avond waarbij je samen aan tafel zit en je helemaal jezelf kunt zijn omdat je de ander al zo goed kent. Niet omdat je elkaar dagelijks ziet of spreekt maar omdat je elkaar volgt op twitter, elkaars blogs leest.  Zo’n avond die je meer energie geeft dan het je kostte ondanks mijn nog niet fitte lijf. Zo’n avond waarin je zelfvertrouwen groeit.  Het begon met een interview  na aanleiding van onze tweets, het eindigde in vriendschap.

Hoe het begon:
DvhN Twitter interview

6 thoughts on “Bijtanken

 1. Bianca,

  Ik vond het al leuk om je tweetup te lezen.
  Met deze 2 heren heb je volgens mij ook een schot in de roos.
  Alledrie passioneel over jullie eigen vak. Alledrie een eigen kijk op de wereld.
  En breng je zo’n mix (zal Chris als single-malt liefhebber misschien niet zo waarderen, maar het moet maar voor een keer) samen, dan klikt dat vaak wel.
  Fijn dat je er zo’n boost van gekregen hebt. Je hebt het nodig, maar zeker ook verdiend! En het laat mooi zien wat er irl schuilgaat achter deze kanjers van Twitopia!
  Mooi toch? En nog een warm gevoel (en gevulde maag 😉 ook nog!

  Laat tevens zien hoe waar het is: Digitale contacten vervangen geen real-life vrienden, ze vormen een aanvulling. Een welkome aanvulling mag ik wel zeggen!

Reacties zijn gesloten.