Home

Zo’n “fiets in het bos-pas” voor gepensioneerden is toch alleen geldig van maandag t/m vrijdag? Maar later hierover meer. De dag begon goed, totdat ik de stofzuiger pakte. Al zwoegend steeg de ergernis. Hier een sok, daar een schoen, lege verpakkingen, weer langs die loszittende plint etc. “Ik ben ook de enige die hier opruimt in huis! Mopper mopper ging ik donderend door het huis”. De meiden liepen intussen in een boog om me heen denkende: “het is weer zover, laat haar maar even”. Totaal niet onder de indruk van hun puberende moeder.

Grrrr wat ben ik soms toch een verschrikkelijk chagrijnig mens. Maar gelukkig verdween de donderbui snel. Om het laatste restje te laten verdwijnen het bos maar in. Even luchthappen in de natuur en het luie zweet laten werken. Maar man man man, wat een gekkenboel. Woon ik aan de rand van het bos mag ik er niet in fietsen. Intussen zie ik complete familie reünies vrolijk het stilte gebied instappen inclusief blèrende en stampende kinderen die alles behalve op de paden blijven.

Maargoed ik fiets keurig om, ik ben tenslotte een politie dochter. Maar ik kwam er vandaag gewoon zowat niet door, allemaal “grijze koppen” in ´t pad. Zij kunnen toch gewoon van maandag tot vrijdag recreëren? (vreselijk woord trouwens maar dit geheel ter zijde) En dan degenen die het zo heerlijk vinden in de stad, blijf er in het weekend dan ook fijn. Maar nee hoor, de fietsen worden op de Twinny Load gepleurd en dan is het platteland ineens wel goed genoeg. Gewoon alleen afstanden die je kunt af-fietsen dus. En met al die elektrische fietsen kan dat het probleem tegenwoordig niet meer zijn toch?

En een auto is toch gemaakt voor een snel-weg? En dus niet om met 20 km per uur voor mijn neus al “site –seeinging” over een zandpad in het bos te rijden. Zodat ik vervolgend dus happend in een stofwolk het pad moet zien te vinden. Als je dan zo’n dure BMW bezit die 300 km per uur kan, met gekoelde leren stoelen, blijf er dan lekker inzitten met die semi chique derrière. Dan worden je bruine leren Italiaanse schoenen ook niet vies als je een stapje van het pad moet doen zodat ik kan passeren.


En nee ik zeg niets over mensen die rond rijden met een kano op een dak, dat snap ik best.
Neem dan die dagjesmensen op zo’n natuurterrein. Heerlijk in de natuur. Maar intussen hebben ze een volledig gevulde caravan mee. Eén van de terreinen heet hier “achter de beukenhaag”, nou dat hebben ze nog niet begrepen volgens mij, uit mijn zicht graag, achter de heg dus. Oja en kent u ze? Zo’n vrouw, fietsend met een zonneklepje op en de man met witte sokken in de sandalen.


Maargoed uiteindelijk kwam ik 2 uur later weer heerlijk ontspannen thuis. Bloeddruk weer opgepompt en weer bruisend van energie. En intussen heb ik toch stiekem een beetje genoten. Helaas die ree die vlak voor mijn neus wegsprong niet kunnen vastleggen, maar ik geloof dat ik het begin te leren…ontspannen.

NB ·Oja voor ik het vergeet, eenmaal puberende kinderen? Stop met die fietsuitjes op zondag met je gezin. Heb niet één vrolijk kijkende puber voorbij zien komen in het bos. Logisch toch, laat die jeugd lekker met leeftijdsgenoten rondhangen