Home

We hadden al een tijdje 2 losse beugels in huis en overal lagen bakjes waar deze stellages in konden liggen.  Maar sinds deze week wordt onze oudste dochter dag en nacht gekweld door een “slotjesbeugel”, althans dat dacht ik. Beetje pijn op de eerste dag, maar ze klaagde niet  1 keer.  Gek genoeg went het aanblik van al dat vreselijke ijzer in de mond van je mooie dochter heel snel. Want bijna al haar vriendinnen hebben er ook één, je hoort er haast niet meer bij als je er geen één hebt.  

Vervolgens sla ik op zaterdagmorgen de krant open en zie ik ontroostbare ouders op de voorpagina om het afschuwelijke verlies van hun kind. En ineens ben je maar wat blij dat je iedere maand een uur in de wachtkamer mag zitten bij de orthodontist. Ben je blij dat je jouw kind via een spoor aan schoenen, kleren, tassen, sokken, mobieltje  kan volgen door het huis heen  en ben je blij dat ze haar fiets weer niet in de schuur heeft gezet.  

Maar ook ben je blij dat je een ongestoorde nachtrust hebt gehad en dat je niet met 1 oor  ligt te luisteren of je de brandweersirenes niet alweer hoort. Ook ben je blij dat een man als Job Cohen onze premier zou willen worden. Ook ben je blij dat bloedonderzoek aantoont dat je niet voor niks moe bent . Blij ben je ook dat je via, een volgens onze majesteit onpersoonlijk medium, hele leuke en aardige mensen leert kennen die je zonder internet nooit had leren kennen. Ook ben je blij dat je het gevoel hebt hier wel door een fietstunneltje te kunnen fietsen. Ook ben je blij dat je iedere zaterdag in weer en wind aan de zijlijn mag staan van het voetbal veld. Ook “blij” dat je ondanks je angst toch in de manege tussen de paarden staat en je jouw dochter ziet stralen. Ook blij dat je manlief  blij kunt maken,  als hij er achter komt dat je niet alle #twitterballen hebt weggegeven.   

Wel maakt het angstig dat slechts een handje vol mensen in staat is om in de hele samenleving voor angst en beroering te zorgen. De vraag “aardige mensen hoe gaan we ermee om” zou eigenlijk niet nodig moeten zijn.