Home

“U mag hier niet fietsen en daarvoor krijgt een proces verbaal waarvan de kosten 70 euro bedragen. U mag nog een verklaring afgeven waarom u hier fietst”, dat waren de woorden die mijn man vanmorgen tegen hoorde zich zeggen. Normaal gesproken komt hij vrolijk terug, nu hoorde ik hem al van ver aankomen mopperen.

Omdat het daar staat
Hij was bekeurd in het stilte gebied van het Drents landschap en inderdaad, bij controle stond er een bord. Verboden voor (brom)fietsen, motorrijtuigen etc etc. “Maar waarom mag ik hier dan niet fietsen? “ De goede man zei: “Omdat het op het bord staat meneer”. Ook het legitimeren leverde vanzelfsprekend een probleem op. We wonen aan de rand van het bos en als je even snel een rondje fietst denk je over het algemeen er niet aan om rijbewijs of paspoort mee te nemen.

Frustratie
De frustratie was dus groot. Vooral de manier waarop en het niet duidelijk kunnen maken waarom.  Twee kwekkende wandelaars, leveren meer decibels op dan iemand die rustig fietst toch? Waarom niet eerst waarschuwing of een beginnersboete ofzo, nee direct 70 euro, hoppa. Toen mijn man wegfietste werd hij terug geroepen, “of hij wel de kortste route terug wilde nemen”. Ze hebben geluk dat ze mij niet troffen….

Contributie
Nou ben ik zelf redelijk vaak het type van “nait soez’n”. Ook al fietsen we daar al jaren, het mocht blijkbaar niet, dus niet zeuren en betalen. Maar ik snap de frustratie. Helemaal als ik de site van het Drents Landschap bekijk, dan krijg ik vooral het idee dat het een verkapte vorm van contributie is. Maar ik neem aan dat met onze bijdrage het Zandblauwtje” weer jaren mee kan ; -) http://www.drentslandschap.nl/NatuurEnLandschap/Terreinen/19Drouwenerzand.aspx

Na lange tijd weer sporten.
Maar de frustratie bracht mij wel op de fiets. Ik kreeg iets opstandigs in me. Even langsfietsen en testen. Als ik mijn haren losgooi en heel blond zwaai, zouden ze dan ook zo vastberaden zijn met het uitschrijven van de bon? Maar de verstandige ik overwon, dus mijn eerste trap op de mountainbike ging over een zandweg naar Gieten en terug via het oude spoorgat naar Gasselte. Voor het eerst sinds de operatie, weer iets gedaan wat op sporten leek. En ik moet bekennen, het deed me veel meer dan ik ooit had gedacht.

Dus dank u wel… Drents landschap

2 thoughts on “Aanbieding, bosroute slechts 70 euro

Reacties zijn gesloten.